Bu haber kez okundu.

Emine Erdoğan’ın Kadınlar Onuruna Verdiği  İftara, Devlet Hastanesi Baştabibi Şeyda Kayhan’da Katıldı
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Huber köşkünde, akademisyenler, sanatçılar ve iş kadınları onuruna verilen iftar yemeğine Siirt Devlet Hastanesi Baştabibi Uz.Dr. Şeyda Kayhan’da katıldı.

Siirt Devlet Hastanesi Baştabibi Uz.Dr. Şeyda Kayhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;Ülkenin gözden uzak bi şehrinde emek verirken; ülkenin zirvesindekilerce taktir edilmek, sayılı KADIN akademisyenin, iş kadınının,edebiyatçının ve sanatçının davet edildiği bir yemeğe davet edilmek, onurlandırılmak, baş masada yer almak.. onore oldum, gururlandım.Şeklinde duygularını paylaştı.

Emine Erdoğan, iftar yemeği öncesi misafirleriyle tek tek tokalaşarak ilgilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Şimdi Türkiye'nin yeniden inşa sürecinde, ince işçilik dönemine girildiğini düşünüyorum. 2023'e kadar bu gelişim sürecini daha rafine bir noktaya taşımak için ortak kararlılık şarttır." dedi.

Emine Erdoğan, Huber Köşkü'nde akademisyen, sanatçı ve iş kadınlarından oluşan topluluğa verdiği iftar davetindeki konuşmasına, "Sonlarına yaklaştığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Şairin deyimiyle, Ramazan bir ruh şölenidir. Tabiat üstü bir ziyafet, bir gök sofrasıdır." diyerek başladı. Bu kutlu ayda, maddi hazlardan sıyrılarak manevi hazlara yöneldiğini belirten Emine Erdoğan, ruhların derinleşip arındığını, iyilik duygusunun kanatlandığını ifade etti.

“ORTAK DEĞERLERİN YÜCELTİLMESİNDE BAŞROL KADINLARA DÜŞÜYOR”

Türkiye’nin kıymetli akademisyenleri, iş kadınları, yazar ve sanatçıları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Emine Erdoğan, “Toplumların yeniden inşasında, ortak değerlerin yüceltilmesinde başrolün kadınlara düştüğüne inanıyorum. Bu nedenle kadınlarımızın karar mekanizmalarında etkin şekilde yer alması, son derece önemli” diye konuştu.

Kadınların nüfusun yarısını oluşturmasına rağmen, yönetim mekanizmalarındaki kadın sayısının orantılı olmadığına işaret eden Emine Erdoğan, bu dengeyi sağlamak için hükûmetin var gücüyle çalıştığını, Ankara’da, kadınların toplumsal hayatta hak ettiği yeri alması konusunun her daim savunuculuğunu yapan bir siyasi iradenin olduğunu söyledi.

“KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANI ERKEKLERLE EŞİTLENDİ”

“Haydi Kızlar Okula” projesini gerçekleştirdikleri dönemde, aileleri tek tek ikna ettiklerini, Güneydoğu’da kız çocuklarının eğitim alması adına yerleşik kalıpları yıkmak için çok mücadele ettiklerini aktaran Emine Erdoğan, bu çabaların sonucunda temel eğitimde kız çocuklarının okullaşma oranının, erkeklerle eşitlendiğini ifade etti.

Bundan sonra da yeni bir bakış açısı ve felsefeyle yollarına devam edeceklerini sözlerine ekleyen Emine Erdoğan, “Eğitimin kalitesini artırmak, değişen ihtiyaçları gözetmek durumundayız. Bilim, teknoloji, matematik, mühendislik gibi alanlarda kızlarımızın yer alması, gelecekte iş gücüne katılımlarının sağlanması adına son derece önemli.

Tüm bunları yaparken, kadınların özel sorumluluklarını, toplumsal hayatta yer almanın önünde bir engel olmaktan çıkaracak ihtiyaçları belirlemeliyiz. Nitekim doğum ve süt izni, yarı zamanlı çalışma hakkı, hükûmetimizin bu alanda yaptığı önemli düzenlemelerdir” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BİR ÜST LİGE TAŞIYALIM”

Tüm bunların hep birlikte başarılacağının altını çizen Emine Erdoğan, “Kuracağımız toplumsal düzen, sadece rakamlarla ifade edilen değil, toplumun ruh zenginliğini ortaya çıkaran bir yapı olmalıdır.

Bu bağlamda, akademisyenlerimize, sanatçılarımıza, bilim insanlarımıza büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu. Son 16 yıldır Türkiye’nin çok büyük engellere rağmen, her açıdan büyüyüp geliştiğine dikkat çeken Emine Erdoğan, “Türkiye böylesine geniş çaplı ve köklü bir kalkınma ivmesini yakın zamanda bir daha kolay kolay yakalayamaz. Bu fırsatı birlikte değerlendirip, yol kazalarını birlikte tamir ederek, Türkiye’yi bir üst lige taşıyalım” çağrısında bulundu.

Kadınlar arasında gerçekleştirilecek iş birliği ve dayanışmanın hayata yansımasının, Türkiye’ye ve insanlığa yapılacak katkı adına umut olacağını kaydeden Emine Erdoğan konuşmasını, davetlilerin yaklaşan Ramazan Bayramını kutlayarak tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.