Bu haber kez okundu.

Emine Erdoğan'a Baba Evinden Çeyiz Sandığı Hediye Edildi
banner229

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde birincisi İzmir’de, ikincisi Samsun'da düzenlenen "3. Yerel Tohumlar Buluşmasına" ilimiz de katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş tohumlarımızın tanıtılması korunması ve üretiminin tekrar arttırılması amacıyla düzenlenen etkinliğe Emine Erdoğan, Moritanya Cumhurbaşkanı’nın eşi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı.

İlimizi temsilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Adnan Kazak, teknik elemanlar ve üreticiler katıldı. Siirt standında ilimize özel 30 çeşit tohum ve fidan tanıtıldı.

Siirt standına özel ilgi gösteren ve uzun zaman ayıran Emine Erdoğan’a Baba evinden çeyiz sandığı hediye edildi.

Emine Erdoğan sandıktaki ürünlerin bir kısmını ve Siirt fıstığını konuk Moritanya Cumhurbaşkanı’nın eşine "Benim memleketimin ürünleri" diyerek hediye ederek, tandır ekmeğimizi anlattı. Emine Erdoğan ve konuğuna yerel ürünlerimizden imğellilet ikram edildi.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANIMIZA REBES İKRAM EDİLDİ.

Siirt Standını ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Kurtalan Halk Eğitim Merkezi bayanları tarafından yapılan Esma-ül Hüsna tablosu hediye edildi.

Siirt Standında bakan Fakıbaba’ya yerel tohumlar tanıtıldı ve IÇKIN (rebes) ikram edildi.

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan "3. Yerel Tohumlar Buluşmasının çok başarılı geçtiğini, fuarın en başarılı stantlarından biri olarak Siirt’i ve tohumlarını tanıtmaya çalıştıklarını, kaybolmaya yüz tutmuş yerel tohum ve ürünlerimizin ortaya çıkarılması ve tanıtımı için çalışmalara ve projelere aralıksız devam edeceklerini" söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.