Bu haber kez okundu.

E-Devlet Üzerinden Engelli Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
banner229

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün her yıl iki dönem halinde verdiği Engellilere yönelik Hibe Destek Projesi birinci dönem Başvurular 11.03.2021 ile 16.04.2021 tarihleri arasında “e-Devlet” üzerinden gerçekleştirilecektir. Elden veya posta ile yapılan proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Bu projede amaç, kendi işini kurmak isteyen ve istihdamında güçlük çekilen Engelli kendi işini kurmaları için destek sağlamaktadır. Hayvancılık ile ilgili (büyükbaş ve küçükbaş hayvan, arıcılık) projeleri de kapsayan bu hibe desteğinin geri ödemesi bulunmamakta burada tek şart işletmenin faaliyetinin üç yıl devam etmesidir.

Bu destek, kendi işini kurmak isteyen engelliler için büyük bir fırsattır. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin Girişimcilik Belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu belge e-Devlet üzerinden KOSGEB’in sayfasına girerek elektronik ortamda en fazla üç günlük bir kurs ve basit bir sınava tabi tutularak alınabilmektedir.

Destek miktarı engelliler için toplam 65 bin TL dir. Bu miktarın dağılımı şu şekildedir.

Kuruluş Desteği:5 bin

İşletme Gideri: 15 bin ( Elektrik, su, kira, ısınma, iletişim ve tanıtım giderleri)

Demirbaş Alımı: 45 bin TL’dir

Kendi işini kurmak isteyen Engelliler için çok önemli olan bu hibe desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurduklarında kurum personeli tarafından kendilerine projenin ayrıntıları ve hazırlanması gereken belgeler hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. Kurum olarak her türlü desteği vereceğimiz vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz.

Başvurular yukarıda belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınacak. 16/04/2021 tarihinden sonra yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Detaylı Bilgi İçin:

www.iskur.gov.tr adresinde ‘’Duyurular’’ bölümünden Başvuru Rehberine ulaşabilirsiniz. Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.