Bu haber kez okundu.

Duygu Sömürüsü Yapan Sahte Dilenci
banner229

Siirt’te Güres caddesinde kendisine Lösemi hastası görüntüsü vererek, elinde mavi dosya olan duygu sömürüsü yapan 16 yaşlarındaki erkek dilenci polisin dikkati sayesinde gerçek kimliğine büründü.

İlimize Iğdır ilinden gelen ve Ramazanı fırsat bilen lösemi hastası gibi davranarak dilencilik yapan E.K. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube yunus timleri ekiplerinin dikkati sayesinde Güres Caddesi'nde yakalandı.

Kimlik kontrolü yapılan kendisini büyük gibi gösteren sahte dilenci E.K’nin 2001 Iğdır doğumlu olduğu belirlendi.

Siirt’e Iğdır ilinden gelen 16 yaşındaki E.K, ağzına maske takarak, Lösemi hastası olduğunu, kemoterapi gördüğünü söyleyip, elindeki boş mavi dosyayı göstererek duygu sömürüsü ile Güres cadesinde dilencik yaparken  Yunus timlerinin dikkati sayesinde yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube yunus timleri tarafından Belediye zabıta ekiplerine teslim edilen E.K’nin üzerinden 37 TL para çıkarken, Kabahatler Kanunu'na göre üzerindeki paraya el konuldu.

Şapkasını ve malzemelerini poşete koyan ve hiçbir hastalığı olmadığı anlaşılan dilenciyi gören vatandaşlar şaşkına döndü.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, halkın vicdani duygularını istismar eden bu tür kişilere karşı asla pirim verilmemesini isteyerek, vatandaşlardan dilencileri Alo 185’i arayarak bildirebileceklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.