Bu haber kez okundu.

“Düş Yakamdan”  Tiyatro Oyunu Eruh’ta Yoğun İlgi Gördü
banner229

Eruh Kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü Tiyatro ve sinema sanatçısı Cengiz Küçükayvaz’ın oynadığı “Düş Yakamdan ” tiyatro oyunu yoğun ilgi altında izlendi.

İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle görevlendirilen Eruh Belediyesine Kardeş olan Bursa Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla büyük bir organizasyonla Eruh’ta ilk kez Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında sahne alan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Cengiz Küçükayvaz’ın yönettiği ve oynadığı  “Düş Yakamdan” komedi tiyatro gösterisi dün akşam Eruh Konferans salonunda Eruhlularla buluştu.

Yoğun ilgi altında oynadığı “Düş Yakamdan” tiyatro gösterisinde ünlü oyuncu Cengiz Küçük Ayvaz’ın yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı bol güldürülü “Düş Yakamdan” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Mustafa Arıkoğlu’nun uyarladığı, 2 perdelik komedi oyununda evliliklerini kurtarmak için tatile gitmeye karar veren bir çiftin, uçakla seyahat ederken uçağın düşmesi ile ıssız adada bir yandan hayatta kalmanın çarelerini ararken diğer yandan da evliliklerini sorgulamaları komik bir dille anlatıldı.

Saat 16:00 ve 20:00 olmak üzere 2 seans halinde oynanan ve izleyenleri kahkahaya boğan oyunda Cengiz Küçükayvaz’ın yanı sıra  Züleyha Karyağdı Küçükayvaz, Yaşar Şengül, Tarık Karyağdı ve Eray Türk rol aldı.

Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği ve büyük keyifle izledikleri oyunu, Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, Eruh Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, ve yüzlerce kişi izledi.

Program sonunda yaptığı açıklamada, “Doğudaki birçok yerde sahne aldık. Fakat Eruh”un bizde bir hatırası oldu. İnsanların kültür Sanat’a olan ilgisi, tiyatro’ya olan ilgisi çok yoğun bir şekilde gördüğünü” söyleyerek,  “Özellikle batılı yapı içerisinde hareket eden çoğu tiyatro toplulukları bu tür yerlere gelmekten, burada etkinlik yapmaktan çekilmemeli” dedi.

– Batıda yaşayanlar bu bölgeye ön yargılı bakış açısını bir kenara bıraksınlar.

Küçükayvaz, ” Fakat tiyatrom adıma hiçbir zaman çekingen içerisinde olmadım. Bir şeylerden eksik bırakırsanız on için bir şey hissetmeseniz ama sonra çok acısı çıkar. Eğer bu ülkede kültür sanat adına bir şeyler gelişecekse bu zamanlarda atılan tohumlardan geçiyor. Eruh çok güzel bir başlangıç yaptı bana göre. Ve bu başlangıç içerisinde yer almak benim ve tiyatrom adına son derece gurur verici oldu. Burda çok yoğun bir kitlenin kültür sanata aç olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Eruh’un böyle güzel bir sahnesi var. Bu sahnede sadece biz değil, başka tiyatro ekiplerin gelmesi gerekir. Çünkü buna kucak açan bir kitle var.

Eğer siz buradaki insanı küstürürseniz başka şeyin eğiliminde olabilir. Burada en büyük sorumluluk biz tiyatro severlere, biz tiyatro sahiplerine düşüyor. O yüzden batıda yaşayanlar bu bölgeye ön yargılı bakış açısını bir kenara bıraksınlar. Çünkü sanat ön yargıyı içinde barındıracak kadar küçük değildir.

Özellikle tiyatro sanatı çok büyük bir sanat olduğu için bütün kitleleri kucaklayabilecek olan bir yapısı vardır. Sanat sadece kendi içlerinden olan kitlenin tekelinden kurtarmak ve tüm insanlara yaymak gerekiyor. Burada en önemli kriter çocuklar. Burada çocuklar tiyatrosunu çok ilgi gördüğünü duydum. Bu günün çocukları yarının gençleri olacaklar. Bunu küçüklükte aşılarsanız genç kitle aşamasında bilgiye, öğrenmeye, çalışmaya, eğitime ve sanata daha fazla bir kitle haline gelecektir. Ve buda bu toplumu yüceltecektir. Dedi.

Öğretmen Zekiye Uslu, Eruh Sanatsal yönde gelişmeye ihtiyacı var. Böyle kültür sanat etkinliklerin devam etmeleri gerekir. Gelecek nesiller için örnek olacak etkinlikler bunlar. Tiyatroyu benimseyecek potansiyele sahip öğrencilerimiz var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dedi.

Vatandaş Abdurahman Dayanan ise, 22 Nisan’dan bu yana Eruh Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murtaza Dayanç ve Bursa Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla Eruh Kültür etkinlikleri yapılmaktadır. Özellikle çocuklar için yapılan şenlikler çocukluğumuzda hiç görmedik. Sosyal etkinlik kapsamındaki tiyatro gösterisi hakikaten çok güzel oldu. Eruh’u sosyal etkinliklerine, spor etkinliklerine bu tarz yapılacak etkinliklere ihtiyaçlarımız vardır. Bununla ilgili emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Dedi.

Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, oyun bitiminde sevilen sanatçı Cengiz Küçük ayvaz’a günün anısına plaket ve Eruh simgesi ve Küçükayvaz’ın ismi yazılı Siirt halısı takdim edildi.

Dayanç, “Bu gün burada çok değerli bir sanatçımızı ağırlamak bizlere nasip oldu. Buralara kadar geldi, harikulade bir oyun oynadı. Yılların vermiş olduğu tecrübe burada kendisini gösteriyor. Ben hem kendi adıma hem de Eruh halkı adına kendisine çok teşekkür etmek istiyorum. Bizler onları ağırlamaktan son derece memnun kaldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.