Bu haber kez okundu.

Dünyanın En Modern Beş Fıstık Tesisinden Biri Siirt'te Kuruldu
banner229

Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ve Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Siirt Valiliği’nin ortak yürüttüğü ‘Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Tesisi gezerek inceleyen yetkililerden bilgi alan Vali Yardımcısı Kuş, Siirt Organize Sanayi bölgesinde yapımı tamamlanmak üzere olan modern tesissin yaklaşık yıllık 50 bin ton fıstık işleme kapasitesine sahip olduğunu belitti.

Ekonomik kalınmada Siirt Fıstığının önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Vali Yardımcısı Kuş, tesisin dünyanın en modern beş fıstık tesisinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Vali yardımcısı Kuş ve beraberindekiler daha sonra Raslı Hacar (Taşbaşı) mesire alanına geçerek, yapımı devam eden seyir terasında incelemelerde bulundular.


 

Anahtar Kelimeler:
SiirtFıstık Tesisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.