Bu haber kez okundu.

DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI
banner229
Siirt Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi’nce “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü “etkinlikleri çerçevesinde kamuoyunu bilgilendirmek, sigaranın zararlarına dikkat çekebilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Güres caddesinde ve Devlet Hastanesinde kurulan stantlarda vatandaşlara tütün ürünlerinin zararları, pasif içiciliğin zararları ve sigara bırakma hakkında sözel ve yazılı bilgilendirme yapıldı.
Sigara kullanan vatandaşlara “”Nikotin Bağımlılık Testi” uygulandı ve KETEM ’de Salı ve Perşembe günleri hizmet veren Sigara Bıraktırma Polikliniğine yönlendirildi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına değinerek, sigaranın 50'nin üzerinde hastalığa yol açtığını söyledi. Sigaradan kaynaklanan hastalık ve ölümlerin önlenebilir olduğunu ifade eden Özdemir, "Dünyada 1.3 milyar kişi ülkemizde ise yaklaşık 15 milyon kişi sigara kullanıyor. Her yıl dünyada 600 bin, ülkemizde de 100 bin kişi tütün kullanımına bağlı olarak gelişen hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Sigara sadece içenleri değil yanındaki pasif içiçileri de etkiliyor. Yaklaşık dünyada 700 milyon çocuk sigara dumanına maruz kalıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.