Bu haber kez okundu.

Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Evin Demirhan Coşkuyla Karşılandı
banner229

Polonya'da düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonasında 48 kiloda altın madalya kazanan Evin Demirhan, memleketi Siirt'te büyük bir coşku ile karşılandı. 
Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 20-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar müsabakaları yapılan finalinde 48 kiloda Evin Demirhan rakibi Ritu Ritu’yu finalde 4-4 sona eren maçta sayı averajıyla yenerek dünya şampiyonu oldu.
Dünya şampiyonu olduktan sonra bugün memleketi Siirt'e gelen Evin Demirhan, büyük bir coşku ile karşılandı. İstanbul'dan, Batman'a uçakla gelen Evin Demirhan'ı burada sporcu arkadaşları ve Gençlik İl Müdürlüğü yetkilileri karşıladı. Yaklaşık 50 araç konvoyu ile Batman'dan Siirt'e kara yolu ile gelen Evin Demirhan'ı, Vali Vekili Bünyamin Kuş karşıladı. 
Hükümet konağında karşılanan dünya şampiyonu Evin Demirhan'ı karşılayan Vali Yardımcısı Kuş, Demirhan'ın aldığı başarıdan dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Sporcumuz Evin Demirhan büyük bir başarıya imza atarak bizleri gururlandırdı. Biz kendisini kutluyoruz ve başarılarının devamı bekliyoruz" dedi. 
Vali Vekili Bünyamin Kuş, daha sonra Dünya şampiyonu olan Evin Demirhan'a tam altın takarak ödüllendirdi. 
Siirt Valiliği'ne yaptığı ziyaretin ardından Siirt Belediyesi'ne geçen Demirhan'ı burada da Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad karşıladı.

Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Demirhan Siirt Belediyesini Ziyaret Etti

Siirt’imizin yetiştirdiği gururumuz Evin Demirhan başarılarına bir yenisini daha ekleyerek göğsümüzü bir kez daha kabarttı. Polonya'da düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda 48 kiloda altın madalya kazanan Siirtli Hemşerimiz Evin Demirhan Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ı makamında ziyaret etti.

Dünya Şampiyonu Siirtli Evin Demirhan'ın ülkemize yaşattığı büyük gururdan dolayı kutlayan Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, duygularımı kelimelere dökmek çok zor. Kızımız ile gurur duyuyoruz.

Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızın bütün dünyanın önünde göndere çekilmesi, en üst noktaya gelmesi ve bunu bir Siirtli kızımızın başarması bizleri son derece mutlu etti.  Dünya Şampiyonu kızımızın Anne ve Babasına, antrenörlerine ve emeği geçen herkese bize böyle bir vatan evladı kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Dünya Şampiyonu kızımıza başarılarının devamını diliyorum dedi.

Başarısıyla ilgili duygularını dile getiren Milli Güreşçimiz Evin Demirhan, "Orada bütün dünya ülkeleri arasında İstiklal Marşımızı okutmak, bayrağımızı göndere çektirmek benim için büyük gurur." diye konuştu.

Birinci olduğu için çok mutlu olduğunu aktaran milli güreşçi, şöyle devam etti: "Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda dereceye girmek. 2 ay önce büyükler dünya üçüncülüğünü elde ederek ilk madalyamı kazanmıştım. Onun öncesinde yıldızlar ve gençlerde Avrupa şampiyonluklarım ve dünya derecelerim vardı.

Yavaş yavaş artık olimpiyatlara doğru gidiyorum. Büyüklerde de Avrupa ve dünya şampiyonluğu elde ederek olimpiyatlarda bayan güreşinde ilk altın madalyayı getiren sporcu olmak istiyorum." Dedi. Demirhan, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’a vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, dünya şampiyonu güreşçimiz Evin Demirhan’ı ödüllendirdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Can 6 yıl önce

Hanzade atasay kardesim mms guzel tesbitlerde bulunmussunuz. Dilinize saglik bu kizbaska yerde olsbu odul verilmezdi. Ki arastirilabilir bben olsam da ziyaret etmem.bunlari

Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Evin bacım önce tebrik ediyorum, sonrada ödül olarak layık görülen 3 bin tl için özür diliyorum, sen kalk Polonya'da tüm dünyayı salla hem ülkeni hem Siirti gururlandır sonra karşılama töreni, kelli felli adamlar toplansin boy boy fotoğraf çektirsin (fotoğraf çektirirken bile senin başarını değil, verdikleri pozdan ve medyada kendilerini görecek olmanın vereceği hazzı düşünen beyefendiler) ve sonunda 3 bin tl ödül. Arkadaşlar Dünya diyoruz, Şampiyon diyoruz. ayıp be kardeşim.
Evin "Attığın taş ürküttüğünüz kurbağaya deymez."