Bu haber kez okundu.

Doğu'daki Enerji Projeleri Tüm Hızıyla Sürüyor
banner229
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji A.Ş.'nin çalışmalarında durma olmadığı ve projeye yılbaşından sonra tüm hızıyla devam edileceği öğrenildi. Siirt kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta, Şirvan ve Pervari ilçesi arasında bulunan Botan Çayı üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan Çetin Hidroelektrik Santraliz Projesinin durdurulduğu ve 900 işçinin ise ücretli izine gönderildiği yönündeki haberlerle ilgili bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, projede durmanın söz konusu olmadığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, projeyi yapan Norveç firmasının bir tanesi İtalyanların bir tanesi de Türk firmasının olmak üzere iki tane alt yüklenicisi var. Türk firması Ocak itibariyle işlerini İtalyanlara devredecek ve İtalyanlara devrederken de işçileri de devredecek. Ama bu arada bazı askeri müdahaleyle biraz işçi azaltımına gidildiği öğrenildi.
Yetkililer projeye ilişkin, "Şuanda Norveç firması ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Çünkü şuana kadar oraya bir sürü masraf etti. Bitirmesi mümkün değil, bırakması mümkün değil, işçi durdurması da söz konusu değil. Yılbaşı sonrası yine aynı hızla devam edecekler ama mutlaka bir Bakanımızla ve Müsteşarımızla da görüşmek istiyorlar. İşin durdurulması söz konusu değil. Türk firması çekiliyor İtalyanlara devrediyor. Tek bir alt yüklenicisi olacak Norveç firmasının. İtalyanlar olacak" ifadelerini kullandı.
Doğu'daki projelerin hiçbirisinde duraksamanın söz konusu olmadığı, ancak bazı yerlerde bölgede yaşanan son olaylar nedeniyle biraz işin yavaşlamasının olduğu ve bunun da sadece geçici bir süre devam edeceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.