Bu haber kez okundu.

Doğan Köyde Öğrencilere "Yaşama Yol Ver" Projesi Tanıtıldı
banner229

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri Pervari ilçemize bağlı Doğan Köyde “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine materyaller hediye etti.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Merkezi Personeli, “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında Pervari ilçemize bağlı Doğan köyünde bulunan Doğan Anaokulu ve Şehit Korhan Zağralı İlkokulunda farkındalık etkinliğinde bulundu.

Pervari ilçemize bağlı Doğan anaokulu ve Şehit Korhan Zağralı ilkokulunda Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerinden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Ayşe Akman ve Emine Civelek tarafından eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından ulusal bazda 112 Acil Çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerinden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Ayşe Akman ve Emine Civelek tarafından Pervari ilçemize bağlı Doğan anaokulu ve Şehit Korhan Zağralı ilkokulunda ziyarette bulunuldu. Öğrenciler bilgilendirilerek kampanya materyalleri hediye edildi.

Öğrenci ve ailelerin bilgilendirilmesi amaçlanan bu etkinlikte ‘Ambulansa yol verme ve 112 Çağrı Merkezini boş yere meşgul etmeme’ hususunda bilgilendirmede bulunuldu.

Pervari ilçemize bağlı Doğan anaokulu ve Şehit Korhan Zağralı ilkokulunda okuyan her öğrenciye diş fırçası, diş macunu, balon şeker ve dergi gibi hediyeler verildi. 

Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Emine Civelek yaptığı açıklamada; Biz bu projemizi köydeki çocuklarda sevinsin diye kimsenin gitmediği en ücra yerlere giderek, çocukları mutlu etmek istediklerini ifade ederek, öğrencilere 112 gereksiz aranmaması ve ambulansa yol vermelerini 112 'yi hangi zamanlarda arayacaklarını anlattıklarını ve Ambulansın içini tanıttıklarını söyledi.

Civelek, etkinlik sonunda öğrencilere diş fırçası, diş macunu, kalemlik, balon, şeker ve dergi dağıttıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.