Bu haber kez okundu.

Diyanet'teki 'Eş Durumu Tayini Mağdurları' Çözüm Bekliyor!
banner229

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan eş durumu nedeniyle farklı illerde çalışan personel için tayin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet Sen-Şube Başkanı Evin yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Kamu görevlileri ile ilgili ciddi bir sorun olan aile bütünlüğü anayasal güvence altındadır. Aile toplumumuzun temel taşıdır. Kamuda çalışıp eş durumu düzeltilmediği için farklı illerde çalışan personel için tayin hakkı talep ediyoruz:

Aileler birleşsin Kamu görevi her ilde ifa edilir. Farklı illerde görev yapan İlçe Müftüsü, Vaiz, KKÖ, İmam Hatip, Müezzin Kayyım gibi görevlere sahip olan; sözleşmeliyken kadroya geçen din görevlilerimiz varken, bunlar eş durumundan dolayı yer değişikliği yapmak istediklerinde, “Mevcut görev yaptıkları yerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamaları gerekmektedir” ifadesi engel olmaktadır. Eş durumundan dolayı birçok personel büyük mağduriyetler yaşamaktadır ve bu mağduriyetler devam etmektedir.

Parçalanmış aileler, annesini, babasını özleyen çocuklar mağduriyet yaşamaktadırlar. Kurumların bir yandan "aile ilgili konferanslar" vermesi, diğer yandan da ailelerin birbirinden koptuğu bu uygulamayı sürdürmesi tezat oluşturmaktadır.

Hukuki bir durum oluşturularak eşlerin ailelerinden, evlatlarından ayrılmaları Caiz mi? Kamu görevi adı altında gidecekleri yerlerde aynı görevi ifa edecek olmaları da göz önüne alınarak, eş durumu nedeniyle farklı illerde görev yapan personelin nakil taleplerinin, eşlerinin bulunduğu ile memur olma şartı aranmaksızın yapılmalıdır. Aile birlikteliğinin sağlanması adına, kamu çalışanlarına yer değişikliği yapabilme hakkı verilmesi gerekmektedir.

Aileyi 4 yıl boyunca mahkûm gibi birbirinden ayırmak sosyal devlet kuralına da uymamaktadır. Çözüm basit, aileleri birleştirin, kanun ve yönetmelik değişikliği için adım atın.

Kurumlar personel lehine görüş bildirsin; Personel motivasyonunu artıracak olan bu sorunun çözümü, bayram sevinci yaşatacaktır. Attığınız adımlar bayramı bayram gibi yaşatsın. Kamuda hepimizin gözü kulağı müjdeli haberlerde... Diyanet-Sen olarak takip ediyoruz. “Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.