Bu haber kez okundu.

Din Görevlilerinden “Vefa Sosyal Destek Grubu”na Çalışmalarına Destek
banner229

Vatandaşlarımıza dinî ve manevî anlamda rehberlik ederek moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Siirt Müftülüğü ve Siirt Valiliği “Vefa Sosyal Destek Grubu” öncülüğünde görevlilerimiz tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Altıok ; “Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kur’an’ın öğrettiği ahlakı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı, bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir.

Bu bağlamda evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların telefon ile aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi amacıyla valiliğimiz tarafından oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” faaliyetlerine insan kaynağı olarak 32 Din gönüllüsü hocalarımızla desteği sağladık.

Ayrıca İl Merkezinde her bir mahallemizde bir din görevlimizi koordinatör olarak görevlendirdik. Bu görevlimiz öncelikli olarak görev mahallinde bulunan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılarımızı tespit ederek ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olacak. Gerektiğinde yetkililere ulaşabilmesi konusunda rehberlik edecek.

Başkanlığımız tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin söz konusu gruplara ulaşmasını sağlayacaktır. İl Merkezimizde olduğu gibi tüm ilçelerimizde de aynı faaliyetler  İl Valiliğimizin koordinesinde din görevlilerimiz ve diğer gönüllüler tarafından yürütülmektedir.” dedi.

“Şimdi İyilik Umutları Diri Tutmaktır” diyen İl Müftüsü Ahmet Altıok; “Bunun için, yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözeterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olacak, kendilerini arayarak gönüllerini alacağız.

Bu zor süreçte iyilik seferberliğine katılan gönül mimarı tüm din görevlilerine özellikle teşekkür ederim. Rabbim ülkemize ve Milletimize zeval vermesin.”diye  konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.