Bu haber kez okundu.

DİKA’DA ADI YOLSUZLUKLARLA ANILAN ERÇİN’İN YERİNE AHMET ALANLI ATANDI
banner229

14 Nisan tarihinde Yılmaz Altındağ’ın Mardin İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne atanmasıyla boşalan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterliği görevine getirilen Ajans’ın Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat Erçin, hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya çıkınca 1 ay gibi kısa süren görevinden alınarak yerine Ahmet Alanlı asaleten atandı.

Güneydoğu’nun zengin tarihi ve kültürel mirasını, doğal sermayesini ve jeo-stratejik konumunu akılcı, yenilikçi ve katılımcı bir yaklaşımla bölgenin ticaret ve medeniyet merkezi olma yolunda ilerleyen Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’da 1 ay içerisinde iki Genel Sekreter birden değişti. 14 Nisan tarihinde önceki dönem Genel Sekreter olan Yılmaz Altındağ’ın Mardin İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne atanmasıyla yerine Ajans’ın Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat Erçin, atanmıştı. Erçin, 1 ay gibi kısa süren görevinin ardından Teknoloji Bakanlığı’nın jet hızı kararıyla görevden alındı. Erçin’in yerine Ahmet Alanyalı atandı.

Mardin’in önde gelen gazetelerinden MardinSöz Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Çelik, 14 Mayıs tarihli makalesinde “DİKA’da Neler Oluyor? adlı yazısında aniden görevden alınan Erçin hakkında yazdığı iddialar, vahim ötesi…

Mehmet Çelik köşe yazısında şu iddialara yer veriyor:

DİKA’DA NELER OLUYOR?

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine vekaleten atanan, Murat Erçin hakkında ortalıkta  dolaşan şaibe olarak nitelenen doğruluk olma olasılığı yüksek iddalara yönelik Mardin’den haber yayınlandı biz de bu haberdeki soruları açalım.

Granada ile yürütülen AB projesi, hani şu temsilci olarak yürüttüğünüz ve  kişisel çabandan dolayı Ajansın bütçesinden 8.045 Avro luk destek verilen proje.

Hani, yazışma ve takiplerde size ait, DİKA  resmi e-mail adresi yerine, şahsi e-mail adresinizi kullanarak yaptığınız  proje. Madem projede Ajans temsilcisisiniz kişisel email ile satın alma dosyaları ve talimatları hazırlayıp yollamak neden?

Hani, muhasebeci olarak eşiniz G.Erçin’i göstermiş ve toplam 3.840 Avro ödediğiniz iddia edilen proje.

Hani, Eşinizin muhasebe ofisinde çalışan A.O.’ya, projede fiilen çalışmamasına rağmen aylık  800 Avro toplamda yaklaşık 9.000 Avro ödeme yaptığınız ileri sürülen proje.

Hani satın alımların çoğunun eşiniz mükelleflerine yapıldığı iddia edilen proje.

Hani, S. Petrol ve Turizm şirketi, organizasyon şirketi olmamasına rağmen tüm organizasyonların yapılması için bu şirkete verdiğiniz ve ödeme yaptırdığınız  iddia edilen proje.

Hani toplantılarının DİKA çok amaçlı salonda yapılan, fakat dışarıda yapılmış gibi yaptığınız ve faturalandırdığınız ileri sürülen proje.

125 bin Avro’luk projeden, önemli bir kısmının cukka olduğu konuşulan projeden söz ediyorum. Anladınız değil mi Sayın Murat Erçin.

Bakın AB projesi olduğu için usülsüzlük durumunda ülkemizin itibar kaybedeceğini yazıyorum Sayın Murat Erçin. İşin ciddiyetinin farkında mısınız?

Bakanlıktan müfettişler gelirse açık yüreklilikle raporları buradan yayınlayacağımı bildirmek isterim.

Sahi Siirtte sizi tanıyan hiç kimse yok, Ajanstaki konumunuz neydi neden bu kadar pasiftiniz? Yoksa uğraş sadece koltuk sevdası mıydı?

Bundan sonraki aşamanın idari yönü Sayın Bakan’ın, Genel Müdürün, Yönetim Kurulu Başkanının; adli soruşturma boyutu ise Cumhuriyet Savcılarının takdirine kaldı.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak İl’lerini kapsayan DİKA önemli bir kuruluştur. Bölgenin kalkınmasında, sanayici ve yatırımcıların yönlendirilmesinde önem arz eden bir yapıdır. Bilgili, birikimli ve vicdanlı bir yöneticinin bölgeye katkısı büyük olacaktır.

DİKA, yolsuzluklarla anılmamalı!…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sedat Bugur 4 yıl önce

Haberinize savunma paylaşıldı mı ?