Bu haber kez okundu.

DİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Batman'da Yapıldı
banner229

Siirt, Batman, Mardin ve Şırnak'ı   kapsayan Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Batman Türkiye Petrolleri Kristal Park Tesisleri'nde yapıldı.

TP Kristal Park tesislerinde gerçekleşen toplantıya; Batman Valisi Ahmet Deniz’in yanı sıra Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Batman TSO Başkanı Abdulkadir Demir, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Yalçın ve Siirt İl Genel Meclis Başkanı Hatice Tay katıldı.

Toplantıdan önce kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, Kalkınma Ajansları ulusal kalkınma stratejileri çerçevesinde yerel politik dinamikleri harekete geçirdiği gibi aynı zamanda bölgelerarası kalkınmışlık düzeyinin asgariye indirilmesinde de çalışmalar yürüten kurumlar olduğunu belirterek, “Kalkınma ajansları, Türkiye genelinde çok önemli projeleri hayata geçirdiler ve geçirmeye de devam ediyorlar. TRC3 bölgesinde DİKA Cazibe Merkezleri kapsamında yatırım ofisi olarak görev yapacağı ve yatırım yapmak isteyen yatırımcıya danışmanlık hizmeti de sunucaktır” diye konuştu.

Her şeyden önemlisi bölgenin huzurlu olduğunu vurgulayan Vali Deniz,  Huzur olunca; yatırım, gelişme ve büyüme olur. Milletimiz de birlik ve beraberlik içerisinde huzura sahip çıkıyor. Huzurumuz sayesinde bölgemize çok ciddi yatırım talebi var. Bu bizim için her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.

2017 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde Ajans’ın faaliyet tekliflerine ilişkin değerlendirme sonuçlarının Yönetim Kurulunun onayına sunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.