Bu haber kez okundu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağengelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmanın, onları toplumun bir paçası olarak görmenin, herkesin görevi olduğunu söyledi. Altındağ, 'Pozitif ayrımcılık yaparak, önlerindeki engelleri kaldırarak, engellilere destek olmalıyız' dedi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ mesajında;“ ülkemizde ve dünyada milyonlarca insanın doğuştan ya da sonradan engelli olduğunu belirterek, engelli insanlara engelsiz bir yaşam sunmanın vicdani bir sorumluluk gerektirdiğini vurguladı.

Engelsiz bireylerin, engelli durumuna düşebileceklerini düşünerek hareket etmesinin, engelli bireyleri anlamalarını kolaylaştırabilecek bir yaklaşım olabileceğini ifade eden Altındağ, dünyada ve Türkiye'de,  fırsat verilmesi halinde engelli bireylerin neleri başarabilecekleriyle ilgili sayısız örnek olduğuna vurgu yaptı.

Toplum olarak herkesin, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırma adına sorumlulukları olduğunu, onların önündeki engellerin kaldırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Altındağ, "Öncelikle onları toplumun önemli bir parçası olarak görmek, onların önündeki engel olmaktan kaçınmak, onların yaşamını kolaylaştırmak, biz engelsiz bireylerin en önemli sorumluluğudur. Onlara tanınmış ayrıcalıklara saygı duymamız gerekir.

 Engellilerin sorunlarına,  insan hakları sorunu gözüyle bakarak, kafamızdaki engelleri kaldırarak onlara yaşamda yer açmalıyız" dedi. Engellilerin, iş yaşamından kültür ve sanata, spordan eğitime kadar yaşamın her alanında başarılı işlere imza attıklarını dile getiren Altındağ, onların zorluklar karşısındaki azmi, kararlılığı ve inancının takdire şayan olduğunu söyledi.

Bu duygu ve düşünce ile tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine huzurlu, mutlu bir hayat geçirmelerini diler sevgi ve saygılar sunarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.