Bu haber kez okundu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Yatırımcılarla Bir Araya Geldi
banner229

TRC 3 Bölgesi olarak adlandırılan ve Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan bölgeye hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ilimizde yatırım yapmayı planlayan girişimcilerle bir araya geldi.

Toplantıya kapasite artırımı yapmak isteyen firmalarla yeni yapılacak olan firmaların sahibi olan 11 kişi katıldı.

Ajansın Siirt Yatırım Destek Ofisinde düzenlenen toplantıda konuşan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ devletin 6.bölgeye verdiği desteklerin fırsata dönüştürülebileceğini belirterek girişimcileri Siirt'te yatırım yapmaya davet etti.

Her krizin ardından bir fırsatın doğduğuna değinen Altındağ “Her krizin ardından bir fırsat doğar.Suriye de ki durum nihayet bir gün çözülecek ve buranın yeniden inşası söz konusu olacaktır. Biz burada yer almalıyız. Burada büyük devletlerin müteahhitlerinin yer almasını istemiyoruz. Bunun için hazırlıklı olmalıyız. Geçmişimizde bir Irak tecrübemiz bulunmaktadır. Şimdiden hazırlıklarımızı yapmalıyız. Öncelikle tanıtım işine önem verin. ARGE çalışmalarını ihmal etmeyin.” Dedi.

Ajans olarak her zaman yatırımcılarla birlikte olduklarını ve teşvik işlemleri dahil karşılaştıkları her türlü sorunun çözümünde onların yanında olduklarını ifade eden Altındağ şöyle devam etti” Ajans olarak biz her zaman yatırımcımızın yanındayız.Her türlü sorununuzda bize başvurun.Biz ne yapılması gerekiyorsa sizinle birlikteyiz. Gecen gündüz beni telefonla arayabilirsiniz. Hiç çekinmeyin.En doğru bilgiyi de bizden alın.

Sizi yanıltacak kişilerden bilgi almayın.Uzmanlarımız size en doğru bilgiyi vereceklerdir.” Yatırımların sonlandırılamadığı ve yarım kaldığı yönündeki bir sitemi cevaplandıran Altındağ,2015 yılında yapımı söz konusu olan tekstil kenti örnek vererek, yatırımları yerelin sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Bu tekstil kentin yapımının günümüzde tekrar gündeme geldiğini belirten Altındağ işgemin kurulabilmesi için de çalışma başlattıklarını söyledi.

Toplantıya katılan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdülkadir Demirhan'da yaptığı konuşmada ajansın yanı sıra odanında yatırımcıya hizmete hazır olduğunu ve  yatırımcının her konudaki  sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları girişimlerle bazı girişimcileri Siirte yatırım yapmaya ikna ettiklerini belirten Demirhan,  organize ve sanayi bölgesinde yakın bir zamanda bütün arsaların tahsis edileceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Ajansın Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ekrem Dirican da yaptığı konuşmada, yatırımcıların teşvik ve destekler konusunda bilgilendirilmesi yönünde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Toplantıda daha deterjan, cam, bez  ve naylon çanta üretiminden yalıtım ve prefabrik yapı malzemeleri üretimine kadar değişik alanlarda yatırım yapmak isteyen veya mevcut yatırımının kapasitesini arttırmak isteyen girişimciler yatırımları hakkında bilgi vererek, beklentileri ile sorunlarını dile getirdiler. 11 firmanın gerçekleştireceği yatırımla ilimizde 800 den fazla kişiye istihdam sağlanacak.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ toplantıdan sonra yatırım yapmayı planlayan bazı firmaları ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.