Bu haber kez okundu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Bir Aylık Maaşını Bağışladı
banner229

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" milli dayanışma kampanyası çağrısına Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ bir aylık maaşını bağışlayarak destek verdi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı başlatılan “Biz bize yeteriz Türkiyem” yardım kampanyası kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan yedi maaşını bağışlayarak ilk desteği sağladı.

Başlatılan yardım kampanyasının ardından bakanlar, milletvekilleri, kamuda çalışan üst düzey yöneticiler başta olmak üzere özel şirketler, iş adamları ve ünlü isimler bağışta bulunarak bu çağrıya cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yaptığı açıklamada bütün dünyayı sarsan Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde de virüsle mücadele hem tıbbi hem ekonomik hem de sosyal yönleriyle yapıldığını söyledi.

"Evde Kal" ve "Hayat Eve Sığar" sloganlarıyla virüsün yayılması engellenmeye çalışılırken bir yandan da salgının ekonomi dünyasında etkilerinin en aza indirilmesi için çaba gösterildiğini ifade etti.

Özellikle salgın nedeniyle faaliyetini durduran iş kollarında çalışan kişilere ve diğer ihtiyaç sahiplerine gelir oluşturulmasına yönelik desteğin bu noktada önemli hale geldiğini belirtti.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “İşte bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla Milli Dayanışma Kampanyası başlattı.

Bu amaçla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca devlet bankaları olan Halk Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankasında hesaplar açıldı. Bende ülkemizin bir ferdi olarak bu çağrıya uyarak bir maaşımı bağışlıyorum. Tüm halkımızı da milli dayanışma kampanyasına katkı sağlayarak destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter hesabından konuya ilişkin bir animasyon paylaşıldı. Paylaşımda, "Nice sıkıntıyı birlikte göğüslediğimiz, nice mücadeleyi birlikte yürüttüğümüz Milletimizle el ele vererek, Rabbimizin yardım ve inayetiyle inşallah bu musibetin de üstesinden geleceğiz.

Çünkü #BizBizeYeterizTürkiyem, #BizBizeYeteriz." ifadelerine yer verildi. Siyaset ve iş dünyasından isimlerin yanı sıra çok sayıda kamu yöneticisinin de katıldığı kampanyaya yoğun destek geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.