Bu haber kez okundu.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Siirt ve Kurtalan’da Çeşitli Temaslarda Bulundu
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı bölgedeki etkinliğini arttırmak, yerel aktörler bazında aktif çalışmalarını anlatmak ve iş birlikleri geliştirmek amacıyla DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Siirt’te çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Siirt İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilen Dicle Kalkınma Ajansının yeni Yönetim Kurulu Üyesi Cangir Bayram ile Siirt İl Özel İdaresinde bir araya geldi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altındağ, İl Genel Meclis Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla Cangir Bayram’ı tebrik ederek, Siirt’in uygulanmakta olan projeler ile ilgili bilgi verdi.

Meclis Başkanı Bayram, Ajans ve İlde yarar sağlayacak çalışmalar konusunda gayret göstereceğini ifade ederek; DİKA’nın Siirt’te bugüne kadar yaptığı çalışmalardan ötürü DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür etti.

Ziyaret programı kapsamında Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Kuzu Tel ve Çivi Fabrikasını ziyaret eden DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, fabrikanın üretim akışını yerinde inceleyip, imalatla ile bilgiler aldı.

DİKA olarak buna benzer çeşitli sektörlerde ilin gelişmesi için öncü girişimlerin önemini vurgulayan Altındağ, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ziyaretin ardından DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi çalışanları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Siirt’teki programın sonunda Siirt Valisi Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret ederek, kendisiyle Ajans açısından Siirt’teki mevcut durum ve uygulanmakta olan projeler konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Siirt Merkezdeki ziyaretlerden sonra Dicle Kalkınma Ajansının Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen Kurtalan Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen“Fıstık Budama Ustası Yetiştirme Eğitimi” sertifika dağıtım törenine katılarak, Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat tarafından verildi.

Törende konuşma yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ilin en büyük tarımsal potansiyele sahip ürünü olan Siirt Fıstığının bölge için önemini vurgulayıp, verimin her yıl artırılması için üreticilerin gerekli eğitimi alması gerektiğini belirtti. Bu konuda özverili çalışmaları ve emeklerinden ötürü Oda Başkanı Hüseyin Günbat’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.