Bu haber kez okundu.

DİCLE EDAŞ, TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE TASARRUFU ANLATTI
banner229
Adalet Bakanlığının belirlemiş olduğu ‘Değerler Eğitimi’ programı çerçevesinde, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(Dicle EDAŞ) tarafından Siirt Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlülere enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı.
Söz konusu eğitim çalışması, ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülere doğru davranış tutum ve alışkanlıklarının benimsetilmesi, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerler kazandırılması, salıverilmelerinden sonra topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla yapıldı.
Dicle EDAŞ Siirt İl Müdürlüğü bünyesinde görevli elektrik mühendisi İlker Arı, Açık Ceza ve İnfaz Kurumu salonunda, 100 kadar tutuklu ve hükümlüye nasıl enerji tasarrufu yapılabileceği ve enerjinin nasıl verimli kullanılabileceğini anlattı.
Arı, anlatımları sırasında, yapılacak tasarrufun aile bütçesi ve ülke ekonomisine yapacağı katkılardan da söz eti. Zaman zaman soru-cevap çeklinde gerçekleşen programa tutuklu ve hükümlülerin ilgi göstermesi dikkat çekti.
Siirt Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen program hakkında bilgi veren Dicle EDAŞ İl Müdürü Naci Obut, tutuklu ve hükümlülerin topluma yeniden katıldıklarında, yaşam kalitelerinden ödün vermeden enerjiyi nasıl tasarruflu ve verimli kullanabileceklerini anlattıklarını söyledi.
Obut, ‘’Umarım cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler uzmanların bu konudaki anlatımlarından yeterince yararlanmışlardır.’’ dedi.
Eğitim programının sonunda Dicle EDAŞ tarafından katılımcı tutuklu ve hükümlülere tatlı ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.