Bu haber kez okundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Siirt Kongresine Katıldı
banner229

Partisinin Siirt 1. Olağan Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, anadilde eğitim, ülke ekonomisi ve yaşanan hak ihlalleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siirt 1'inci Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Hem çiftçilerin hem de hayvancılık alanında çalışan vatandaşların artan maliyetlerle baş başa bırakıldığına dikkat çeken Babacan, bu gidişle faiz ve kredi borcu olmayan hiçbir vatandaşın kalmayacağını söyledi.

BU KÖTÜ YÖNETİM ŞUANDA BİZE VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKTİRİYOR

Babacan, "Peki, çiftçinin durumu böyle de esnafın durumu iyi mi? Esnaf da kan ağlıyor. Satışlar düşük, siftah yok. Dükkân kirası, vergi, stopaj, elektrik ve doğalgaz parası derken esnafımız nasıl geçineceğini şaşırmış durumda. Aldığı malın parasını, işçinin ücretini, vadesi gelen çeklerini nasıl ödeyeceğini bilemez durumda.

Hükümetin bulduğu çözüm ne? Vergi borcunu ertelemek ve faizli krediler. Sözde faize de karşılar ya… Faizsiz kredi duymadım bu güne kadar. Peki, başka ülkeler bu krizi nasıl aşıyor? Pandemi bütün dünyada var. Diğer ülkelerin devletleri vatandaşlarına karşılıksız kredi verdi. Bu kötü yönetim şu anda bize varlık içinde yokluk çektiriyor." dedi.

"Gençlerimizin göçünü engelleyecek imkânları Siirt’e getirmek için çalışacağız"

"Siirt, turizm gelirleri ile zengin hale gelebilecekken devlet artık Siirt’i duymuyor. Ilısu barajı kaynaklı sorunları bir türlü çözülmüyor. Bu kötü yönetim Siirt’in kaderi de değil, ülkenin de kaderi değil." ifadelerini kullanan Babacan, Siirt’teki yolların adeta unutulduğunu ve son bir yıldır bu kadar bakımsız, ihmal edilmiş yol görmediğini söyledi.

Babacan, "Siirt’in narı, cevizi, fıstığı, üzümü, arpası, pirinci, balı ve küçükbaş hayvancılığı artık kaderine bırakılmış durumda. Siirt, jeotermal kaynaklara sahip fakat buna rağmen bundan da yeterince faydalanılmıyor. Sağlık turizminin potansiyeli burada bir türlü gerçekleştirilemiyor. Biz Siirt’in problemlerini de potansiyelini de görüyoruz.

Siirt’te tarımı ve hayvancılığı gerçekleştireceğiz. Çiftçi ve esnafımıza destek olacağız. Gençlerimizin göçünü engelleyecek imkânları Siirt’e getirmek için çalışacağız. "Tarım Meslek Liseleri" açacağız ve mezun olanlara destek vereceğiz.

Tüm Türkiye’ye duble yollarla övünürken Siirt Eruh arası halen bitirilemiyor. Siirt Eruh yolu arası gerçekten 'uzun bir aşkmış!' Bu kötü yönetim Siirt’in kaderi de değil, ülkenin de kaderi değil." şeklinde konuştu

HALKIMIZ HUKUKSUZ YÖNTEMLER VE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASKISI ARASINDA EZİLİYOR

Türkiye'de yaşanan hak ihlallerine değinen Babacan, "Bu günkü iktidar her gün haklarımızı ihlal ediyor. Demokrasi askıda, özgürlükler askıda, adalet askıda; biz her birini askıdan indireceğiz.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için buradayız, biz bu topraklara ölümü layık görenlere ve siyaset yollarını kapatanlara karşı da buradayız. Sokağa çıkma yasaklarının tarihe karıştığı, sabaha karşı operasyonlarının yapılmadığı bir Siirt için buradayız. Hukuksuz baskı politikalarıyla, terör örgütünün baskısı arasına sıkıştıranlarla mücadele etmek için buradayız. Bir yandan hukuksuz yöntemlerle baskı, bir yandan da terör örgütünün baskısı arasında halkımız eziliyor." dedi.

Vatandaşlarımızın haklarını pazarlıksız talebe bağlı olmadan tanıyacağız Kürt vatandaşlarının dillerinin ana sütleri gibi helal olduğunu vurgulayan Babacan, şu anki hükümetin baskıcı bir anlayışa sahip olduğunu savundu.

İnsanların doğuştan sahip olduğu temel haklarının pazarlık konusu yapılamayacağını söyleyen Babacan, şunları söyledi: 2002-2015 yılları arasında Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırılmasına ve bu alandaki iyileştirmelere şahit olduk ama bu gün geldiğimiz noktada yapılan iyileştirilmelerden birer birer vaz geçiliyor. Bütün vatandaşlarımızın analarından emdikleri ak süt kadar helal olduğunu biz biliyoruz. İnsanımızın ana dili, öz dilinin bir çatışma alanı haline getirmeyeceğiz. Buna da karşıyız. Bu tarih öncesinden kalma, eskimiş köhne zihniyeti kabul etmiyoruz.

Demokratik devletler vatandaşlarının ana dili ihtiyaçlarına yönelik çözüm üretmekle mükelleftir. Deva Partisi iktidarında, vatandaşların ana dilinin korunması yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza bu günden söz veriyoruz.

Vatandaşlarımızın ana dillerine yönelik taleplerinin temel bir insanlık hakkı olduğunu kabul ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu haklarını da derhal pazarlıksız, talebe bağlı olmadan tanıyacağız.

"Gençlerimiz liyakatle bir işe girebileceklerine inanmıyorlar"

Gençlerin liyakatle bir işe geberebileceklerine inanmadığını, çünkü torpil, kayırmacılık ve haksızlığın her yerde olduğunu savunan Babacan, "Ülkemizde sorunlar büyük, işsizlik başını almış gidiyor. Gençlerde ve genelde işsizlik tarihi, yüksek oranda Türkiye’de hiçbir zaman işsizlik oranları bu kadar yüksek olmamıştı.

Biz kimse haksızlığa uğramasın, kimse mağdur olmasın diye buradayız. Özellikle kamuda işe alımlarda yazılı sınavdan yüksek puan alan gençlerin mülakatla elenmesi gençlerimizin umutsuzluğunu kat kat artırıyor. Biz bu yanlış sistemi değiştireceğiz. 12 Eylül darbesi kalıntılarından olan YÖK’ü kaldıracağız." diye konuştu.

Düzenlen kongrede DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Umut Dayanan da bir teşekkür konuşması yaptı. Tek listeyle girilen seçimde, il başkanlığına mevcut başkan Umut Dayanan seçildi.

Konuşmanın ardından Babacan ve beraberindekiler, esnafı ziyaret etti. Babacan, daha sonra partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Babacan, daha sonra kentten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.