Bu haber kez okundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan; Siirt'te Yeni Bir Depremin Beklenmediğini Söyledi
banner229

Siirt, Batman, Bingöl, Gaziantep ve Diyarbakır’da hissedilen şiddetli bir deprem meydana gelirken, Siirt ve Diyarbakır deprem ile sallandıktan sonra çok sayıda vatandaşımız, depremin uzun sürdüğünü ve sarsıntıyla uyandıkları rapor etti.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD’dan, Siirt depremi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Depremin derinliği 20 kilometre olarak açıklanırken, büyüklüğü 5.0 olarak ölçüldü.

Son dakika bilgisine göre depremin merkezinin ilimiz Kurtalan ilçesi olduğu ifade edilirken, depremle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Siirt’te yeni bir depremin beklenmediğini vurguladı.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan; Siirt’teki depremle ilgili olarak, Siirt’teki 5.0 şiddetindeki depremin ardından büyük bir deprem beklenmediğini ifade ederek, bölgede uzun seneler çalıştığını yer kabuğunun çok sık deprem olan bir hat olmadığını vurguladı.

SİİRT’TE BÜYÜK DEPREM OLUR MU?

“Bu bölgedeki depremlerin büyüklüğü 6.5’i geçmez. 5 şiddetindeki deprem 1980’deki Siirt Pervari’deki depremin 100 küsur yıllık yinelemesidir. Bölgede uzun seneler çalıştığım için biliyorum, o nedenle büyük bir yıkım beklentisi içerisinde değiliz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.