Bu haber kez okundu.

Deprem Bölgesinde 5 Kişiyi Sağ Kurtaran Siirt İHH Arama Kurtarma Ekibi Şehre Döndü
banner229

Siirt'ten deprem bölgesine giderek enkaz altında kalan 5 kişiyi sağ kurtarmayı başaran Siirt İHH arama kurtarma ekipleri, şehre döndü.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem de kurtarma çalışmalarında görev almak üzere bölgeye giden İHH Siirt Kurtarma ekibi çalışmalarını tamamlayarak Siirt’e döndü. Ekibin sağ salim dönmesi nedeniyle bir kurban kesildi.

Toplam 34 kişiden oluşan bir ekiple çok zor durumda olan vatandaşların imdadına yetişmeye çalıştıklarını belirten İHH Başkanı Faruk Süzgün ekip üyelerine teşekkür etti.

Ekibin çalışmaları hakkında bilgi veren Süzgün “Siirt Ekibi 06.02.2023 günü depremden 1 saat sonra 6 kişi ile Diyarbakır’a intikal etti ve daha sonra Diyarbakırda 2. ekibin katılımı 13 kişi ile çalışmalarını devam ettirdi.

09.02.2023 Perşembe günü ihtiyaç nedeniyle Adiyaman’a 21 kisilik ekip ile intikal etmiş olup daha sonra 13 kisilik ekibin de katılımıyla Adiyaman’da 34 kişilik ekiple çalışmalarına devam etmiş, 13.02.2023 günü ihtiyacın azalması nedeniyle çalışmalara son verildi.

Diyarbakır’daki çalışmadaki enkazdan 5 kişi sağ olarak çıkarıldı.8 kişiye de ulaşılıp cenazeleri ailelerine teslim edildi. Adıyaman’da 3 Enkazda calışıldı; 24 cenaze çıkarılıp ailelerine teslim edildi.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.