Bu haber kez okundu.

DEDAŞ’TAN ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
banner229
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ tarafından işçilere iş güvenliği konusunda eğitim veriliyor. Olası iş kazalarını asgariye indirmek ve işçilerin can güvenliğini sağlamak için eğitim verildi.
Öncelikleri arasında işçi sağlığı ve güvenliğinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Dicle Elektrik yetkilileri, kurumlarının sorumluluk alanında bulunan Siirt’te çalışan tüm personellerine belli periyodlar ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdiklerini belirtti. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Dicle Akademi bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimlere 6 ilde toplam 2.100 personelin katılacağı belirtildi.
Dicle Akademi tarafından organize edilen proje ile her yıl en az bir kez olmak üzere tüm illerde bulunan Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ’ta çalışan personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verileceği belirtilen açıklamada, bu yıl yapılan eğitim çalışmalarına ise dün ilimizde de başlandığı belirtildi. Yılda 16 saat İş Sağlığı Ve Güvenliği eğitimi verilecek İlimizde gerçekleştirilen ve bir hafta devam edecek olan iş sağlığı ve güvenliği eğitimine toplam 597 personel katılıyor.
Eğitim çalışmalarını yürüten İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Suzan Tirki Toloğ, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında çalışan personelin tümüne yılda 16 saat iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vereceklerini söyledi. Toloğ, ‘’Bir hafta sürecek bu çalışmalar sırasında çalışanlara iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin genel kuralların yanında güvenlik kültürü, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, ergonomi gibi konularda da eğitim veriyoruz.
Yine personele güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar, acil durum planı ve ekiplerin acil durumda yapması gerekenler, elektrik işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri konularında eğitici bilgiler veriyoruz.’’ açıklamalarında bulundu.


Anahtar Kelimeler:
SiirtEĞİTİMDedaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.