Bu haber kez okundu.

Darbe Sanığı Yarbay,AK Parti İl Başkanı Çalapkulu'yu Gözaltına Aldırmak İstemiş
banner229

Siirt Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada ifadesi alınan sanık Üsteğmen Fatih Pınar, valilik önüne gittiklerinde Yarbay İsmet Çehreli'nin kendilerine ateş emri verdiğini ve sonradan AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu olduğunu öğrendiği beyaz gömlekli kişinin gözaltına alınması talimatı verdiğini söyledi.  
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Siirt Valiliği'nin işgal edilmesi girişimine katıldıkları iddiasıyla, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu 319 asker askerin yargılanmasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Davanın bugün görülen 4'üncü oturumuna 80 sanık katıldı. İfadesi alınan sanıklardan eski Üsteğmen Fatih Çınar,  "15 Temmuz'da valiliğin güvenliğini alacağımız söylendi. Siirt Valiliği önüne güvenlik almak için geldik. Valiğin önünde bekleyen kalabalığın arasına girerek, vatandaşların valiliğe girmesini engelledik. O esnada hemen yanımda duran vatandaşlardan birinin yere düştüğünü fark ettim ve yerden kalkmasına yardımcı oldum.

Yanımda bulunan Yarbay İsmet Çehreli beni kolumdan çekerek 'Havaya ateş açın, dipçikleyin, vatandaş dağılacak' gibi talimatlar yağdırmaya başladı. Ben onun emirlerini yerine getirmedim. İki dakika sonra tekrar bana seslenerek daha sonra Ak Parti İl Başkanı olduğunu öğrendiğim kişiyi gösterip 'O beyaz gömlekliyi alın' dedi.

Komutana dönerek, 'Komutanım vatandaşla konuşunca sakinleşiyorlar, almaya gerek yok' deyince yine aynı emirleri tekrarladı. 'Beyaz gömlekli adamı alırsanız herkes dağılacak' diye ısrar etti.

Meğer beyaz gömlekli adamı almamız halinde halkın ayaklanmasını ve işlerin daha da kötüye sürüklenmesini istiyormuş. Bize havaya ateş etmemiz konusundaki emri İsmet Yarbay verdi. O sırada çekilmemiz konusunda talimat verilince yanımda bulunan Yüzbaşı Yüksel Çakır'a 'İsmet Yarbay saçmalamaya başlamış. Bize havadan sudan bahsediyor' dedim. Hemen Sedat Albayı arayarak durumu izah ettik ve bundan sonra İsmet Yarbay'ın vereceği emirlere uymayacağımızı söyledik" dedi.     
Üsteğmen Fatih Pınar kışlaya döndükten sonra Yarbay İsmet Çehreli'nin yeniden kuvvet toplamak istediğini ve bu konuda talimat verdiğini belirterek, "Kışlada İsmet Çehreli 2'nci kez unsurların hazırlanması talimatı verdi. Bunun üzerine ben karşı çıkarak, 'Sen bir vatan hainisin. Kime hizmet ediyorsun? Bundan sonra senin emirlerine uymayacağız' cevabı verdim.

Daha sonra kendi arkadaşlarımın yanına giderek bundan sonra İsmet Yarbay'ın emirlerini yerine getirmeyeceğimizi, sadece benim emrime uymalarını söyledim. Yaptığım konuşmadan sonra diğer bölümler de beni alkışladı" dedi.
Duruşma sanıkların dinlenmesi ile devam ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.