Bu haber kez okundu.

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Kariyer Günlerine Konuk Oldu
banner229

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, "Bizim sistemimizde yanlış bir kararın çıkması veya hukuka aykırı bir kararın çıkması çok zor." dedi.

TÜGVA Siirt Lise Koordinatörlüğü ile Sosyal Bilimler Lisesi arasında gerçekleşen proje kapsamında "Genç Bakışla Kariyer Günleri" adlı konferansa, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever konuşmacı olarak katıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever konferansta, Cumhuriyet Başsavcılığının görevlerini anlatarak, "Bizim sistemimizde yanlış bir kararın çıkması veya hukuka aykırı bir kararın çıkması çok zor." diye konuştu.

Hakim, savcı olmak isteyen öğrencilere yaşamlarına dikkat etmelerini, en ufak bir suç işlendiğinde bunların ileride karşılarına çıkacağını belirten Cansever, öğrencilere derslerinde başarılar diledi.
Konferansa, Okul Müdürü Mahfuz İleri, TÜGVA Siirt İl Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok, TÜGVA Siirt Lise Koordinatörü Serhat Narinç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Başsavcıs İbrahim Cansever, daha sonra öğrencilerin sordukları soruları yanıtladı.

Hukuk Fakültelerinden mezun olan kişilerin hâkim, savcı ve avukatlık mesleğini seçtiğini ifade eden Cansever, bunları adaletin uygulayıcısı meslekler olarak tanımladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.