Bu haber kez okundu.

Cumhur İttifakı Heyeti Şirvan’da Maden İşçileriyle Beraber İftar Açtı
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç ve MHP Siirt İl Başkanı Fatih Cantürk Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde faaliyet gösteren Eti Bakır Maden işletmesinde çalışan işçilerle itfalarını açtı.

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde faaliyet gösteren, Bakır maden ocaklarını ziyaret eden Ören, Olgaç ve Cantürk, incelemelerde bulunan heyet. Genel Müdürü Muhammet Yaşar Kara’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeraltında hizmet veren maden ocaklarını da gezerek inceleyen Milletvekili Ören ve beraberindekiler burada çalışanlar ile bir araya gelerek, kendileri ile bir süre sohbet ederek kendileriyle iftar açtı..

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören “maden işçileri ile beraber iftar açmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Bizi madende ağırlayan yetkililere teşekkür ediyorum." Dedi.

Maden ocağı yerleşkesinde bulunan üretim tesisleri ve bakır madenlerinin çıkarıldığı ocakları gezerek inceleyen Milletvekili Ören ve beraberindekiler burada yapılan üretime dikkat çekti.

Siirt’in enerji ve madencilik alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ören “Ülkemizin en büyük bakır rezervlerinden bir tanesi Şirvan ilçemize bağlı Maden köyünde faaliyet göstermektedir. Cengiz Holding tarafından işletilen bakır madeni işletmelerinde bin 150 kişi istihdam edilerek, ilimiz için önemli bir istihdam kaynağı oluşturulmaktadır.

Milli ekonomimize büyük bir katma değer sağlayan Bakır konsantre tesislerde, yıllık yaklaşık 1 milyon 250 bin ton cevher işlenmektedir. ”dedi.

İşletme Genel Müdürü Muhammet Yaşar Kara ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, MHP Siirt İl Başkanı Fatih Cantürk ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Eti Bakır Maden işletmesinde yapılan iftar yemeğine AK Parti Şirvan İlçe Başkanı Fahrettin Zongur, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Carlık ve Mehmet Akdemir de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.