Bu haber kez okundu.

Cuma Namazı Sonrası Ensar Camide Kan Bağışı Yapıldı
banner229

Türk Kızılayı Siirt Şubesi başkanlığı, Ensar Cami’nin girişindeki kurulan alanda kan bağışlarını kabul etti.

Cuma Namazın çıkan vatandaşlar, hazırlanan Ensar Camii taziye bölümünde erkek ve kadınlar için hazırlanan bağış bölümünde kan bağışında bulundular.

Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, Kızılay şubesi olarak bugün Cuma namazı çıkısı vatandaşların kan bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.

Altunç, “Öncelikle kan bağışçılarımıza form doldurtarak kişi bilgisi oluşturuluyor, daha sonra kimliğiyle tansiyon ve kan değer ölçüleri yapılmak üzere işlemleri başlatıyoruz. Kan bağışında bulunan bağışçımızın kanları özel bir dolapta tutularak kan bankamıza götürülüyor.

Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Kan bağışına ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederiz” dedi. Vatandaşlar ise bir gün kendilerinin de kana ihtiyacı olabileceğini ifade ederek, kan bağışında bulunmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Ensar Camii imamı Mehmet Ramazan Toprak cuma namazından önce camiye gelen vatandaşlara kanın önemini sağlık açısından kan  vermeleri için uyarıda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.