Bu haber kez okundu.

Covid-19 PCR Test Cihazını Kuramayan Sağlık Müdürlüğüne Tepkiler Çığ Gibi
banner229

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 15 gün önce gelen PCR test cihazının hizmete sokulmamasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde birçok hastanın yer olmadığı için hastane önünde bekleyişlerini sürdürürek, hastaneye yatırılmalarını bekliyor.

Siirt Devlet Hastanesi, yakın zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldü. Birçok vatandaş verilen sağlık hizmetlerin kalitesinin artmasını beklerken Coronavirus testinin yapılamaması ve bu testler için hastaların test sonuçlarının çevre iller Batman ve Muş’taki hastanelere göndermesi büyük tepkilere neden oldu.

Coronavirus şüphesi ile Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Siirtli vatandaşlara ilk başta tomografi çekiliyor ve hastalık tespit edilemeyince evlerine gönderiliyorlar. Evlerine gönderilen hastalar evdekilerin yanı sıra komşularına bulaştırarak hastalığın yayılmasına sebep oluyorlar.

Geçtiğimiz ay ilimize atanan yeni valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na bu konuyu aktarırken, pozitif hastaların evleri yerine yurtlara yerleştirilmeleri gerektiğini söylediğimizde Valimiz Hacıbektaşoğlu, bundan böyle hastaların yurtlara yerleştireceklerini demelerine rağmen hala hastaların evlerine gönderildiği veya hastanede yer olmadığından hastane bahçesi ve Kurtalan ve Eruh ilçelerine gönderildiğini öğrendik.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde yerde oturmuş halde bulunan 78 yaşındaki Ayşe Adar, “Ankara’da ikamet ediyorum,  buraya köyümü ziyaret etmeye geldim ama bu hastalık bana bulaştı. Coronavirus teşhisi konuldu ama hastanede yer yok, bu nedenle sabahtan beri dışarda oturmuş bir odanın boşalmasını bekliyorum. Benim gidebilecek bir yerim yok, nereye gideyim. Sabahtan beri burada beton zeminde oturup yer açılmasını bekliyorum.” dedi 

19 Temmuz’da AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, “COVİD-19 kesin tanı PCR cihazı girişimlerimiz neticesinde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine dahil edildi. Hemşehrilerimizin çok daha kısa süre içerisinde sonuç alabilecekleri cihaz bugün itibariyle laboratuvarda kurularak en yakın zamanda hizmet verileceği belirtilmişti.

Üzerinden 15 gün geçmesine rağmen hala PCR test cihazının kurulamaması vatandaşların tepkisine sebep oldu. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 45 günde 15 bin kişilik 2 yeni hastane kuruldu, ilimize 15 gün önce gönderilen PCR test cihazı neden kurulamıyor.

İl Sağlık Müdürü, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç’ın iyi niyetini suistimal mi ediyor?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit Mehmet 4 yıl önce

Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Üniversiteye bağlı olduğunu rektöründe bu yüzden gittiğini bilmeyen gazetecilerimiz var.