Bu haber kez okundu.

Coronavirüs Nedeniyle Siirt’te Bazı İş Yerleri Kapanmaya Başladı
banner229

Siirt’te Coronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle Kafe ve eğlence mekanlarının kapatılmasının ardından dükkanlarına kilit vuran esnaf kara kara düşünmeye başladı.

Kredi borçları ve kira ödemeleri bulunan esnaf devletten yardım bekliyor. Çin’in Wuhan kentinden çıkarak Türkiye’ye ulaşan corona virüsü, bir sürü tedbirleri de beraberinde getirdi. Kafeler ve eğlence mekanları kapatıldı.

“KREDİ BORÇLARIMIZ ERTELENMELİ”

Kafe ve eğlence mekanlarına getirilen yasak sonrasında mekanını kapatan Siirt’te N’ALA Okey Salonu işletmecisi olan Özcan Bilgi şöyle konuştu; devletin kredi ödemelerini ertelemesi gerektiğini belirterek, “Biz de herkes gibi insan sağlığını düşünerek mekanımızı kapattık. Bu çok doğru bir karardı.

Burada devletimize büyük sorumluluklar düşüyor. Şu an çok mağduruz. Çalışanlarımız da mağdur. Böyle bir durumu öngöremiyorduk. Çok büyük kredi borçları altına girdik. Ödememiz gereken kredi borcumuz var. Şu an 7 ay kapalı olduğumuzdan taksitlerimizin 7 ay ertelenmesini istiyoruz. Ülke olarak borçlarımızın tamamen silinmeyeceğinin, öyle bir gücümüz olmadığının farkındayız. Devletin esnafa destek olması gerekiyor” dedi.

“KİRA KONUSUNDA KARAR ALINMALI”

Kira konusunda da sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Bilgi, “Şu an Yıllık 150 bin, ayda 12 bin 500 lira kira ödüyoruz. Aylık kredi ödememiz de 10 bin lira civarında. Devlet bize öncülük etmeli. Biz de esnaf olarak devletimize destek olmalıyız” diyerek anlayış beklediğini kaydetti.

“KREDİ ÖDEME GÜNÜMÜZ GELDİ, ÖDEYEMİYORUZ”

Özcan Bilgi, “Devletin iş yerleri kapatılacak açıklaması üzerine biz de hemen kapattık, insanların sağlığı bizler için çok önemli. Kapalıyız ve maddi zararımız da çok fazla. Şu an kredi ve kredi kartlarımızın ödeme günü geldi fakat ödeyemiyoruz.

Devletimizden beklentimiz küçük-orta işletmelerin, kira, vergi, kredi, elektrik gibi borçlarını kapatma süreci boyunca ertelemesidir. Bizi koruyabilecek şekilde önlem alınmasını bekliyoruz. Hayatımızı idame ettirebilmemiz için maddi gelire ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“GELİR GİDER TABLOMUZ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENDİ”

“Corona virüsü tedbirleri kapsamında iş yerimizi kapattık beklemedeyiz. Süre ne zaman biter bilmiyorum. Elbette öncelik halk sağlığı. Ancak bu durum da esnafın maddi yönden etkileneceği kesin. Bunun geçici olmasını temenni ediyorum. Yoksa gelir, gider tablomuz olumsuz yönde etkilenecek. Bu konuda esnafa destek tedbirlerinin de çıkacağını umut ediyoruz” dedi.

“PARA KAZANAMAYINCA NASIL BORÇ ÖDEYECEĞİZ”

Uzun zamandır Siirt’te esnaflık yapan Özcan Bilgi, sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirterek, “Virüs sebebiyle gerekli tedbirlerin alınması güzel ancak kapalı olduğumuz sürece para kazanamayacağız.

Para kazanamayınca kiramızı, elektriğimizi, vergimizi ve özellikle bankalara olan borcumuzu nasıl ödeyeceğiz. Bu konuda esnafın da sıkıntısı göz önüne alınarak gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Virüs tehlikesi geçtikten sonra bu sefer borçlar tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız. Bir an önce esnafın bu sıkıntısına çare bulunması lazım” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.