Bu haber kez okundu.

Çocukların Eline Verilen Oyuncak Silah Gerçek Silahla Aynı Ebatta
banner229
Siirt Emniyeti, oyuncak uzun namlulu silahların çocuklara dağıtılmasıyla ilgili uyarıyor.
Özellikle hava karardığında gerçekmi oyuncakmı olduğu hiç anlaşılmıyor.
Emniyet Müdürlüğü bu konudaki tecrübelerinden hareketle çocukların eline verilen oyuncak silahların olası bir provokatif eylemin ön hazırlığı olabileceği yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.
Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı  açıklamada; İlimiz merkezinde bulunan muhtelif sokaklarda, 9-15 yaş aralığındaki çocukların ellerinde, uzun namlulu silahları andıran oyuncak silahların olduğu, söz konusu oyuncak silahların özellikle, emniyet ve askeri lojmanlara yakın bölgelerde ikamet eden çocuklara, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dağıtıldığı yönündeki istihbaratının alınması üzerine yapılan araştırmalarda; Bölücü terör örgütüne müzahir şahıslarca, ilimiz genelinde meydana gelebilecek muhtemel olaylar öncesinde mahallelerde bu tip oyuncak silahları yaşı küçük çocuklara özellikle dağıttıkları, güvenlik güçlerinin karanlıkta gerçeği ile ayırt edilmesi mümkün olmayan bu silahları gerçek sanarak, çocuklara yönelik ateş ettirilmesi suretiyle provokatif eylem hazırlığı içinde oldukları, oyuncak silahların odası bir çatışma durumunda hedef şaşırtmak amaçlı kullanılabileceği, ayrıca çocuklara karşı yapılabilecek herhangi bir saldırının, kamu görevlileri tarafından yapıldığı iddia edilerek, vatandaşların emniyet görevlilerine karşı kışkırtılabileceği bilgisi alınmıştır.
Oyun çağındaki çocuklarda, güvenlik güçlerine ve devlete yönelik uzun vadede çatışma zihniyeti oluşturulmaya çalışıldığı değerlendirilmektedir.
Her ne suretle olursa olsun kamu düzeni bozmak isteyen herkese karşı gerekli tedbirler alınacaktır. Bu tür eylemlere karşı halkımızın duyarlı olması en büyük dileğimizdir.
Unutulmamalıdır ki, çocuklarımız bizim geleceğimizdir. En büyük sorumluluk kendi ailelerine düşmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİİRT İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Anahtar Kelimeler:
SiirtEmniyetOyuncak Silah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.