Bu haber kez okundu.

Çevre Yolu Organize Sanayi Bölgesine Bağlanıyor
banner229

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı, Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyesi ve Siirt Milletvekili Prof. Dr.Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ile birlikte Kanal56’da Siirt’ ve Kuratalan'daki hizmet ve yatırımları, sorunları ve çözüm çabalarını konuştular.

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı, Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyesi ve Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay’ın bulduğu pratik bir yöntemle organize sanayi bölgesi kısa yoldan çevre yoluna bağlanıyor.

Kurtalan istikametinden veya Siirt’ten organize sanayi bölgesine gitmek isteyenler, yeni yolun yapımı ile birlikte Tillo yoluna sapmadan yeni devlet hastanesi civarından organize sanayi bölgesine gidebilecekler.

Kaanl56 Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Mergen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sohbet Özel “Programında açıklamalarda bulunan Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay yolun en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Yolun durumunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a ilettiğini belirten Prof.Dr.Aktay “Bu yolu önemsiyoruz. Ancak maliyeti yüksek bir yol. Yolda bir de bir viyadük bulunuyor. Bu nedenle önemli bir ödenek gerekiyor.

Bakanımıza yolun İl Özel İdare Genel Sekreterliği, viyadük’ün de bakanlık imkanları ile yapılmasını önerdim. Uygun gördüler.Yakın bir zamanda İl Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri bu yolun yapımına başlayacaklar. Hem kent merkezi ve hem de Organize Sanayi Bölgesi tarafından başlayacak olan çalışmalar viyadüğün yapılacağı yere kadar getirilecek. Viyadüğün bakanlık tarafından tamamlanması ile birlikte, organize sanayi bölgemize büyük katkılarda bulunacak bu yolda hizmete girmiş olacaktır.” Dedi.

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı, Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyesi ve Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay, Kurtalan, Pervari, Şirvan ve Tillo Belediye Başkanlarının, küçük bütçelerine rağmen dev projelere imza atıyor. Marifette burada yatıyor zaten, sürekli bir arayış içerisindeler. Ankara’dan elde ettiğimiz ödenekleri çok güzel hizmete dönüştürdüklerini söyledi.

Siirt Havalimanındaki çalışmaların devam ettiğini belirten Aktay, baharla birlikte uçuşların başlayacağını müjdeledi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde yapılan çalışmaları anlatan Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, ilçenin son yıllarda ciddi bir şekilde değiştiğini belirterek, bunun da vatandaşlara yansıdığını açıkladı. İlçede özellikle son bir yıl içinde ciddi çalışmalara imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, “İlçemizde en büyük sorunlardan birisi su idi.

Vatandaşlarımız bize gelerek su sorununu çözmemiz için şikâyetlerde bulunuyorlardı ve hemen hemen her gün bu konuda ciddi şikâyetler alıyorduk. Su sıkıntısı çeken vatandaşlarımız günlük su ihtiyaçlarını ilçede bulunan çeşmelerde gideriyorlardı. Bu ilkelliğe son vermek için Belediye olarak ciddi projeler hazırladık ve sunduk. Bu iş sadece projeler ile olmuyor, proje yaparsın ancak bunun takibini yapmam gerekir bizler bunun için diğer bir evimizi Ankara yaptık. Ankara’ya sürekli giderek görüşmelerde bulunuyorduk ve yaptığımız görüşmeler olumlu cevap alıyorduk. Ancak yine takibi bırakmadık ve gerek baskılarımız ve gerekse iş takibimiz ile Kurtalan’ın su sorunu projesini hayata geçirdik ve gerçekleştirdik” dedi.

Su sorunu ile ilgili belediye olarak yoğun bir çaba harcadıklarını ve sonunda mutlu sona ulaştıklarını anlatan Karaatay, “Şayet biz bu sorunu çözmeseydik halk bize küserdi ve kızardı. Ondan dolayı şuan Kurtalan ilçemizde 7/24 saat evlerinde su akmaktadır. Daha önce 74 bin nüfuslu ilçemizde toplam mevcudu 400 ve 2500 metreküplük 2 adet su deposu mevcuttu ancak bu Kurtalan ilçemizin ihtiyacını karşılamamaktaydı ve bizler 400 ve 4000 metreküplük 2 adet yeni su deposu yapılması ile birlikte ilçenin su deposu sayısı 2’den 4’e yükselttik. Bu depoların faaliyete geçmesi ile beraber ilçemizde şuan su sıkıntısı yaşamamaktayız. Bu depoları ise ilçemizin yüksek kesimlerinde yaptık” dedi.

İlimiz Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, ilçede bazı hizmetlerin gözle görülmeye başladığını su sorunundan sonra alt yapı sorununa el attıkları zaman ciddi eleştiriler aldıklarını belirten Belediye Başkanı Karaatay, “Biz su sorununu çözdükten hemen sonra alt yapı sorununa el attık ve şuan bunun çalışması bitti. 72 yıllık alt yapı sorunu çözdük. Ancak buna başlamadan önce ilçemizde kendi belediyemiz içinde bulunan elemanlar dahi olmak üzere bizlere eleştiriler getirdi.

Alt yapının zor bir iş olduğunu üstesinden gelinemeyeceği yolunda eleştiriler ilettiler. Ancak bizler bunlara aldırış etmedik ve projelerimizi hazırladık. 114. 000 metre yeni içme suyu hattını yaptık. Alt yapı projesi kapsamında ilçemizin mevcut ve gelecekteki nüfusunun ihtiyacını karşılayacak 122.672 metre yeni bir kanalizasyon hattını yaptık. 17 bin 838 metrelik yağmursuyu hattını yaptık ve şuan alt yapı sorunu çözerek İlçemizin 72 yıllık sorunu çözmüş olduk. Bitme aşamasında olan bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte ilçemiz rahat bir nefes alacak” dedi.

Alt yapı çalışmalarından sonra üst yapı çalışmalarına geçildiğini ve yaptıkları üst yapı çalışmalarını sahada gösteren Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, “Belirttiğim gibi daha önce bu konuda ciddi eleştiriler aldık ancak aldırış etmeden yolumuza devam ettik. Alt yapı bittiğini ve şimdi ise üst yapı çalışmasına başladıklarını ,Kurtalan ilçemizde mahalle araları dâhil birçok yol ve caddeler asfaltlandığını ve parke taşı ile döşendiğini anlattı.

33 bin metrekarelik alanda Bölgenin en büyük parkını yaptıklarını anlatan Başkan Karaatay , Parkta açık-kapalı oturma alanları, süs havuzları, su ve ışık oyunları, piknik alanları, seyir terasları, bitkisel gösteri alanları, anfi tiyatro, Basketbol sahası ve birçok sosyal faaliyet alanları yer aldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şirin aydın 6 yıl önce

sayın nevzat başkanımıza sonsöz teşekkürlerimizi sunarız gerçekten yıllardır ilçemizde yapılmayan hizmetler yapıldı Türkiye de örnek gösterecek takdir edilecek hizmetler yapıldı kurtalan halkı sizinle gurur duyuyor Kurtalanın merkezine heykeli dikilecek tarih kitaplarına adını altın harflerle Efsane başkan olarak geçecek bir lidersiniz Kurtalan yıllardır göremediği yapılamadığı hizmetleri nevzat başkan getirdi emekler sarf etti ve hizmetler yaptı Allah razı olsun başkanım iyi ki varsınız halkımız gerçek lideri Reisi görüyor

Avatar
ALİ ÇAYCI 6 yıl önce

SAYIN VEKİLİM VE SAYIN İLBAŞKANIM VA SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM VE DEĞERLİ ABEMİZ AYHAN ABEM ALLAH BİRLİĞİNİZİ VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMASSIN VE ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

Avatar
MEHMET FATİH KARANFİL 6 yıl önce

ORGANİZE SANAYİNE BAĞLANACAK YOLU DOLUHARMAN KÖYÜ HALKI OLARAK DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ. SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN YASİN AKTAY VE İL BAŞKANIMIZ SAYIN ÖZGÜR CALAPKULU YA GAYRETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. YAPILACAK OLAN YOLUN KENDİLERİ İÇİN SADAKAYI CARİYE OLDUĞUNÜ CENABI ALLAHTAN TEMENNİ EDİYORUZ. BU YOL YAPILDIĞI TAKDİRDE UVENDURRA CAMİİ OLARAK DOLUHARMAN TOKİ EVLERİNDE İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ARAPÇA EĞİTİM KURSU BİNASINA İNŞAALLAH BASLAYACAGIZ

Misafir Avatar
dolu hrmanlı 6 yıl önce @MEHMET FATİH KARANFİL

sayın valim bu yol nezaman başlanı cak valla 4 gözle bekliyoruz hem yol kısalır hemde büyük dualar kazanırsınız önce benden sebep olanlardan Allah razı olsun ondan

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Sayın vekilim vebaşanlar önce selamlar aynik köyünde havalimanı yapılacaktı akibeti ne oldu acaba Siirt ve Kurtalan hakkı bilgi verırmısınz.