Bu haber kez okundu.

“ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİT GÜNÜ” DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI
banner229
Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Siirt Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde gerçekleştirilen tören, Şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şehitlik Anıt defterini imzalamasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından Aziz Şehitlerimiz için dua okundu. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından Şehit Mezarlarına karanfiller bırakıldı. Buradaki tören, Tugay Komutanlığı tarafından misafirlere helva ikram edilmesi ile son buldu.
Şehitlikteki anma programının ardından tören, Siirt Kültür Müdürlüğünde devam etti. Buradaki tören Çanakkale belgesel filminin izlenmesinin ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından Çanakkale ve Şehitlik temalı tiyatro gösterisi büyük bir beğeni topladı.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü programı çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, tören, Çanakkale konulu resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Törenlere; Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, şehit ve gazi dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUNDU
Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolaysıyla Mevlid-i Şerif okundu. Siirt Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde düzenlenen Mevlit programa; Siirtli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Siirt’teki kuran kursu öğretmen ve öğrencilerinin, Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında okudukları 101 Hatm-i şerifin duası, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından yapıldı. Şehitlik Mertebesinin, Peygamberlik mertebesinden sonra gelen en yüksek mertebe olduğunu hatırlatan, Arvas,’Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.’dedi.
Cuma Namazı çıkışında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara, Lokum ve Gül suyu ikram edildi.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER AĞIRLADI
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler günü programı kapsamında, Siirt Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Şehit ve Gazi Aileleri onuruna bir yemek verildi.
Özel bir Restoranta verilen yemeğe, Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, bazı kurum müdürleri, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu üyelerinin yanı sıra il ve ilçelerdeki şehit ve gazi aileleri katıldı.
Buradaki Program, şehit ve gazi ailelerinin uğurlanmaları ile sona erdi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler günü programı il merkezinde ikamet eden, şehit ve gazi ailelerinin konutlarında ziyaret edilmesi ile sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.