Bu haber kez okundu.

Cami, Din Görevlileri Haftası Vefa Teması ile Siirt'te Başladı
banner229

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de başladı.

İl Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 01 Ekim 2021 Cuma günü namazdan önce, hayatını kaybeden din görevlileri, Cami inşası, imarı ile ilgilenen ve diğer tüm vatandaşlarımızın  ruhuna atfen, Siirt Sancaklar Çarşı Caminde Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası programı yapıldı. Vatandaşlarımızın katıldığı programa İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu Hafta münasebetiyle ilgili şunları söyledi: “ Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle ve farklı temalarla kutlanmaktadır. Temamız bu yıl “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendi.

Bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerle zor ve meşakkatli süreçlerden geçtiğimiz bugünlerde medeniyetimizin temel yapı taşı olan camilerimizin gönül dünyamızdaki yerini perçinleyerek mabede ve temsil ettiği ulvi değerlere karşı vefamızı göstermenin önemi üzerinde durulacak, her biri peygamber varisi olan din görevlilerimizin aziz milletimizin ve insanlığın her daim yanında ve hizmetinde oldukları vurgulanacak, insanımızın dinî ve hayrî hizmetlere ömrünü adayan vefa erlerine karşı ortaya koyduğu vefakârlık ve kadirşinaslığın toplum için en ulvi hasletlerden biri olduğuna dikkat çekilecektir.

Bu vesileyle, ülkemizin en ücra köşesindeki mihrap görevlisinden yeryüzünün en uzak noktasında görev yapan din gönüllüsü kardeşlerime kadar mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde icra edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Siirt’te  Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla  cami yaptırana Takdir Belgesi verildi.

Siirt’te Şeyh Faraç Camiini yaptıran ve yapılmasında katkı sağlayan Beşir İlçin’e İl Müftümüz tarafından Takdir Belgesi verildi. Müftü Vehap Kapıcıoğlu; Siirt’te cami yaptıran ve yapılmasında katkı sağlayan Beşir İlçin’e teşekkür ederek, "İlimizde hayır severlerle birlikte çok önemli eserler bıraktınız. Allah hayırlarınızı kabul etsin inşallah başkalarına da örnek olursunuz. Sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum" dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK…

Siirt’te Hafta münasebetiyle 04 Ekim 2021 Pazartesi Cami, Din Görevlileri ve Vefa Konulu yayın ile Kanal 56 Tv’de İl Vaizi Mehmet Fatih Karanfil’in programı,  06 Ekim Çarşamba Cami Gençlik Buluşması ile İl Müftülüğü’nü ve Tarihi Ulu Camii’ni ziyaret saat 16:00’da,  yine aynı gün sosyal medya üzerinden Cami, Din görevlileri ve vefa konulu sunumunu Doç Dr. İbrahim Baz kurumun instigram hesabından yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.