Bu haber kez okundu.

Cadde ve Sokakların Çehresi Değişiyor
banner229
 Siirt belediyesi bünyesinde kent genelinde başlatılan çevre ve yol düzenleme çalışmaları devam ederken, çalışmaların tamamlandığı cadde ve sokaklar modern bir görünüme kavuşuyor.

Siirt belediyesi Fen İşleri ve Park-Bahçeler müdürlükleri bünyesinde kent genelinde Nisan ayı başında başlatılan çevre düzenleme ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.  Yol yapım, onarım ve düzenleme çalışmaları kapsamında, Doğan mahallesi bulunan Abdurahman Kayra caddesinde orta refüjde yenileme çalışmaları yapılırken,  yine aynı cadde üzerinde bulunan İMKB YİBO önünde üst geçit yapım çalışmaları kapsamında yeni üst geçittin temeli atıldı.

Fen işleri müdürlüğü bünyesinde devam eden yol yapım, onarım, düzenleme ve kaldırım yapım çalışmaları kapsamında Kooperatif mahallesinde bulunan Keçi Ören parkı çevresinde kaldırım yapım çalışmaları tamamlanırken, yine aynı mahallede bulunan Öğretmenler sitesi ve Abdurezak Ceylan caddesinde yol yapım ve düzenleme çalışması başlatıldı.  Devam eden çalışmalar kapsamında Yeni mahallede devlet hastanesi arkasında bulunan ve yapımı devam eden yeni sitlere ulaşım sağlana bilmesi  için 1562 nolu sokakta  yol genişletme çalışması  ve kaldırım yapım  çalışmaları devam ediyor.

4 Kavşakta Sinyalizasyon Yapım Çalışmaları Tamamlandı

Siirt belediyesi bünyesinde araç trafiği yoğunluğu olan caddelerde trafik akışını düzenlemek amacıyla Fen İşleri müdürlüğümüz tarafından Yeni Mahalle Güres Caddesi KYK kavşağı, Kooperatif Mahallesi Anadolulu Lisesi Kavşağı, Barış Mahallesi Haşim Öztanık İlköğretim okulu kavşağı ve Doğan Mahallesi Abdurrahman Kavak ( Eruh Caddesi) caddesi İMKB Kavşağında 15 gün önce başlatılan Sinyalizasyon yapım çalışmaları tamamlanarak, yeni sinyalizasyon sistemleri hizmete girdi.

Bu arada kentte bulunan caddelerde İl Trafik Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, Ulus, Conkbayır, İnönü, Kooperatif,  Yeni ve Barış mahallelerinde bulunan çok sayıda caddeye hız kesici kasis yapımı da tamamlandı.

Siirt’te İlk Kez Kaldırımlara Bank Konuldu

Park ve Bahçeler müdürlüğü bünyesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz ay Yeni Mahallede bulunan Hakkı Akyüz (İmam Hatip ) caddesi 60 santimetre genişliği olan kaldırımın yapılan genişletme çalışması ardından 5 metre genişletilmesi çalışmasının tamamlanması ardından Siirt kent merkezinde bir ilke imza atılarak,  ilk kez genişletilen kaldırıma yurttaşlar için 55 adet oturma bankı yerleştirme çalışmaları  başladı.  Çalışmalar kapsamında bu gün 25 adet bankın yerleştirileceği,  çalışmaların akşam saatlerine kadar tamamlanacağı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.