Bu haber kez okundu.

Bülbül, Sıfır Atık Projesini Sahiplenmemiz Gerekiyor
banner229

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Raci Bülbül, sıfır atık projesini sahiplenmemiz gerektiğini belirtti.

İl Müdürü Bülbül bu projenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi hemşerimiz Emine Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlendiğini hatırlatarak bu nedenle bu projeye daha çok önem verdiklerini söyledi.

Projenin Siirt’te uygulanması için Vali Ali Fuat Atik ve eşleri Funda Atik’in himayelerinde tanıtım toplantıları düzenlediklerini belirten Bülbül, projenin amacının şu anda bütün çöplerin karışık olarak doğaya bırakılmasının önüne geçmek ve geri dönüşüme kazandırılması olduğunu söyledi.

Bülbül, projeyi ile ilk olarak kamu kurumlarındaki atıkların ayrı renklerdeki çöp poşetlerine ayrıştırılarak konulacağını belirterek “Belediyelerden çok şeyler bekliyoruz.

İlk etapta kamu kurumlarındaki çöpler değişik poşetlere ayrıştırılarak konulacak. Belediyelerimizin bunları toplayarak gerin dönüşüme kazandırmalarını bekliyoruz. Bilindiği üzere cam ve plastik maddeler doğada çok uzun yıllar varlıklarını korumakta ve doğayı kirletmektedirler.” Dedi.

Bülbül, bundan sonra ilk etapta bütün kamu kurumlarına bu sıfır atık sisteminin yerleştirilmesini sağlamaya ve kurumlarda çöplerin ayrı poşetlerde toplanmasını sağlamaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.