Bu haber kez okundu.

"Budama Ustası Yetiştirme Eğitimi” Projesi Devam Ediyor
banner229

İlimiz için ekonomik değeri yüksek marka değeri yüksek bir ürün olan “Siirt Fıstığında verimi arttırmak için tekniğine uygun çalışan budama ustalarına hem ilimizde hem de bölgede büyük bir ihtiyaç duyulduğundan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Dicle Kalkınma Ajansı"na sunulan ve kabul edilen "Budama Ustası Yetiştirme Eğitimi” projesi devam ediyor.

Siirt Fıstıkçılık Birimi teknik elemanları ve Gaziantep Fıstıkçılık Araştırma Enstitüsünden Islah Bölüm Başkanı Ziraat Yük Mühendisi Mehmet Uzun tarafından verilen ve beş gün olarak planlanan eğitim pratik ve teorik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Eğitimlerle 1 yıla kadar 100 gencimizi meslek sahibi yaparak istihdama katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İlimiz için çok önemli bir ürün olan yeşil altın Siirt fıstığında verimi ve kaliteyi arttırmak için tekniğine uygun çalışan Budama ustalarına hem ilimizde hem de bölgede büyük ihtiyaç duyulduğunu, hedeflerinin bir yıl içinde en az yüz budama ustası yetiştirmek olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.