Bu haber kez okundu.

“BU PROJELER SİİRT'İ KURTARACAK“
banner229
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde Ak Parti'den Siirt Milletvekili Aday Adayı olan Siirt Ürünleri Araştırama Derneği Başkanı Vehip Emrah, büromuzu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgilendirdi.
  Siirt'i yaklaşık 25 yıldır Türkiye'nin 81 ilinin tüm metrekaresini adım adım gezerek tanıttığını dile getiren Vehip Emrah, bu süre içerisinde siyaset ve bürokrasinin nasıl işlediğini, Siirt'in mevcut sorunlarını çok iyi bilen biri olarak çözüm noktasında neler yapılması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar analiz ettiğini söyledi.
Halkın içinde gelen biri olduğunu da ifade eden Emrah, Siirt'in kurtuluş reçetesinin öncelikle tarımsal üretim ve buna endeksli tarımsal sanayi olduğunu, 9 milyon adede dayanan fıstık ağacı sayısının 5 yıl içinde 12 milyona çıkarılması için dağ-taş fıstık ekilmesine öncülük edeceğini söyledi.
  Ayrıca Siirt'in mevcut bulunan 56 ürününün yeterince işlenmediğini de ifade eden Emrah, şunları söyledi: "Mezopotamya uygarlığının kadim bir kenti olan Siirt, yüzyıllara aşkındır farklı dil ve kültürlerdeki insanların bir arada yaşadığı, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla ülkenin doğal değerleri bakımından en zengin illerinden biridir. Ancak fıstık başta olmak üzere Zivzik narı, Pervari Balı, Eruh üzümü, Şirvan pekmezi, Kurtalan kilimi gibi 56 ürünü yeterince tanıtılmadığımızdan üretimini de yapılamıyor. Öncelikle bu ürünleri Türkiye standartlarına ulaşması noktasında, kalitesinin artırılması ve daha sonra da tanıtılmasına öncülük edecek projeler hazırlayacağız.
  İstihdama da katkı sağlayacak bu projelere ilaveten yapılacak sosyal, kültürel projelerle gençlerin aş ve iş sağlayacak. Bunlar 'uzaydan otobüs geçireceğim' gibi uçuk ve hayali projeler değil. Biz istersek yapamayacağımız hiçbir şey yoktur." Türkiye'nin çok hassas bir süreçten de geçtiğini aktaran Emrah, Ak parti ile son 13 yılda başta eğitim ve sağlık alanında devrim niteliğinde yatırımlar yapıldığını, ancak Siirt'in kara-hava yollarındaki ulaşım başta olmak üzere birçok alandaki sürüncemede kalan sorunlarını Ankara'nın hantal bürokrasisine rağmen aşacaklarını aktardı.
Ak Parti ile Siirtlilere hizmet edebileceği inancını taşıdığından dolayı aday olduğunu da ifade eden Emrah, kendisine Milletvekilliği adaylığı görevinin tevdi edilmesi durumunda gece gündüz çalışarak hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAk PartiVehip Emrah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.