Bu haber kez okundu.

Botan Efsanesi Yıldırımlılara Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
banner229
Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, Botan Efsanesi Yıldırımlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Bilim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilim'in destekleriyle Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla Botan Efsanesi Yıldırımlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Ramazan ayının başından itibaren farklı etkinlikleri ilçe sakinlerinin beğenisine sunan Bursa, Yıldırım Belediyesi,  Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu’nun sahnelediği Botan Efsanesi dans gösterisini Yıldırımlılarla buluşturdu.
Bursa, Yıldırım Belediyesi Bayrak Meydanı’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen dans gösterisi Dicle Nehri’nin bir kolu ve yaşamın ilk yeşerdiği yerlerden biri olan Botan Çayı’nı konu alıyor.
Botan Efsanesi’nin hikayesi bölgenin halk danslarının da barındırıldığı çeşitli koreografiler ile anlatan dans topluluğu, binlerce yıl önce nehir kenarlarında yaşayan halkların, şiirlere türkülere konu olmuş efsanelerine ve hikayelerine yer veriyor.
Gösteri, izleyicilerin de büyük beğenisini kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.