Bu haber kez okundu.

Botan Çayı'nda Piknik Yapmaya Devam Ediyorlar
banner229
Siirt'te tüm uyarılara rağmen vatandaşlar, geçen yıl 6 kişinin boğulduğu Botan Çayı'nda piknik yapmaya devam ediyor.
Siirt Valiliği'nin Alkumru ve Kirazlık barajlarından yapılan su tahliyelerinde Botan Çayı'nda ani su yükselmesine bağlı can ve mal kayıplarının engellenmesi amacıyla çeşitli önlemler alınmasına rağmen vatandaşlar piknik yapmak için Botan Çayı'nı seçiyor.
Siirt Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, alınan tedbir kararlarını uygulamaya geçirdiklerini fakat vatandaşların Botan Çayı'ndaki tehlikeli bölgelerde piknik yapmaya devam ettiğini söyledi. Motorize ekiplerin bölgede devriye görevini yaptığını ve vatandaşları uyardığını belirten Yıldız, "Yine söz konusu güzergahlardaki işletmelerde can simidi, can yeleği, halat gibi ekipmanların bulundurulması zorunluluğu getirildi. Buna karşın vatandaşlarımızın çoğunun havaların sıcaklığıyla beraber piknik alanı olarak Botan Çayı'nı seçtiğini görüyoruz.
Vatandaşlarımızın, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamak için suyun çekilmesinin akabinde oluşabilecek girinti ve adacıklara yaklaşmamalarını, piknik alanı olarak daha çok yukarı yamaçları kullanmalarını ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
Vatandaşların bölgedeki uyarı levhalarına ve diğer uyarılara aldırış etmediğini anlatan Yıldız, tüm tedbirlere rağmen vatandaşların nehir yatağında piknik yapmalarının çok tehlikeli olduğunu kaydetti.
Botan Çayı'nda piknik yapan vatandaşlardan Metin Yılmaz, geçen yıl bölgede ani su yükselmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini, fakat piknik alanlarının yetersizliğinden bu bölgede piknik yapmaya devam ettiklerini söyledi.
Botan Çayı ve bölgesinde piknik alanlarının oluşturulmasını istediklerini ifade eden Yılmaz şunları dile getirdi: "Biz bu güzel su sesinin kalıcı olarak devam etmesini istiyoruz. Buradaki piknik alanları çok güzel. Su kenarında piknik yapmamak için buralarda piknik alanlarının yapılmasını ve insanların ölmemesini istiyoruz. İlimizde de bu Botan Vadisi'nden başka gidecek bir yer olmadığından dolayı buralara geliyoruz. Baraj kapaklarının açılması ve suyun ani olarak yükselmesi tehlike saçıyor. Bu nedenle de Botan Vadisi'nde ve çevresinde piknik alanları istiyoruz.
" Vatandaşların piknik yapmak için gideceği başka bir yerinin olmadığını dile getiren İsmail Özel, "Vatandaşlar, ya Delikli Taş'a ya da Botan Çayı'na geliyor. Hafta sonları millet pikniğe geliyor ve bu nedenle baraj yetkililerinin bunu göz önünde bulundurması lazım. Allah göstermesin, ailesiyle buralara gelenlerin baraj kapaklarını açılması ve suyun ani yükselmesiyle ölümlü facialar yaşanabilir. Yetkililerden hafta sonları baraj kapaklarının açılmamasını talep ediyoruz. Çünkü herkes hafta sonları su kenarına geliyor çünkü başka gidecek yerleri yok" dedi.
- Geçen yıl 6 kişi boğulmuştu
Siirt'te 24 Ağustos 2014'te barajlardan yapılan su tahliyesinin ardından Botan Çayı'nda meydana gelen ani su yükselmesi nedeniyle suya kapılan 12 kişiden Semanur (10), Seval (5), Betül (8) ve baba Osman Parlaküşer (34) ile Ahmet (28) ve Fikret Tente (36) hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAfadPiknikBotan çayı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.