Bu haber kez okundu.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şeyh Musa ve Şeyh Maruf Vakıfları  İle Basın Açıklaması Yaptı
banner229

Siirt ili Merkez 1664 -1, 1665-1,1666-1 parsellerde bulunan ve mülkiyeti mazbut Şeyh Musa ve Şeyh İshak Vakıflarına ait alanda devam etmekte olan Kat Karşılığı Konut Yapım İşi’ne karşı bugün yanıltıcı bilgiler içeren açıklamalar yapıldığı görülmüştür.

Bahsi geçen alan, mazbut Şeyh Musa ve Şeyh İshak Vakıflarına ait arsalar olup Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, söz konusu mazbut vakıflara ait mülkler üzerinde yönetim yetkisine sahiptir.

Yüzyıllardır vakıf toprağı olan ve akar niteliğindeki bu alanların, gelir getirici şekilde değerlendirilerek vakfiyelerinin gereklerini yerine getirmek üzere kaynak sağlanması amaçlanmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görevlerinden biri kendisine emanet edilen Vakıf mallarına sahip çıkmak ve akar niteliğinde alanları vakfiyelerine uygun şekilde değerlendirmek üzere kaynak sağlayarak vakfiye şartlarını yerine getirmektir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz Vakfiyelerin belirlediği şartlar esas alınarak ve yasal zeminde karşılığı olan uygulamaları yerine getirmektedir. 

Bugün yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini, Kurumumuzun iş ve işleyişini siyasete alet edilmek üzere yapıldığını, buradaki asıl manevi değerlerin Şeyh Musa ve Şeyh İshak Vakıfları olduğunu,

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 

Bitlis Bölge Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2 yıl önce

Siirt'in adı vakıfkent diye değiştirilmeli.