Bu haber kez okundu.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN UYGULANMASINA YÖNELİK EĞİTİM YAPILDI
banner229
Siirt’te "bitki koruma ilaçlarının kullanım yöntemleri ve kullanım aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar" hakkında üreticiler bilgilendirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmeliği" gereği düzenlenen eğitim, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantıya katılanlara ayrıca "tarımsal çevre eğitimi" ve "toprak analizine dayalı gübre kullanımının yaygınlaştırılması" konularında da eğitim verildi.
Eğitimde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nafiz Kardeş, "Bitkisel üretim yapan kişiler Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi almak için İl/İlçe Müdürlüklerimizce ocak ve temmuz aylarında düzenlenen bitki koruma ürünü uygulama eğitimine katılmak zorundadır.
Talep olması durumunda bu eğitimlerin sayısını artırabiliriz. Eğitim sonunda eğitime katılan çiftçilerimize belge verilecektir" ifadelerini kullandı. Toplantı, çiftçilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.