Bu haber kez okundu.

Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmelik” esaslarına göre Ülkemiz insanlarının daha sağlıklı ve kalıntı olmayan tarım ürünleri tüketmesini sağlamak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak amacı ile yılda 2 kez yapılması gereken bayi eğitim toplantısının birincisi 13 (Onüç)  bayi temsilcisi ile İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı M. Sabri Tan ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ercan Kaplan katılımı ile Müdürlük Teknik Elemanları Mühendis Sebahat Güneş ve Mühendis Serdar Dündar’ın sunumları ile 03.02 2020 tarihinde İl Müdürlüğü TARYAT Toplantı salonunda eğitim ve istişare toplantısı düzenlendi.

İl Müdürü Ergün Demirhan’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantı teknik elemanlar tarafından yıl içerisinde yapılan denetimlerde görülen eksiklikler hakkında bayilere neler yapılması gerektiğini ve eksikliklerin nasıl giderilmesi gerektiği konularında sunum yapılmıştır.

Tarım İlaçlarının fazla kullanılmasıyla ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunların önüne geçmek için yapılacak çalışmalar ve tarım ilaçlarının çevreye etkileri, tarım ilaçlarının zehirlilik sınıflandırılması, tarım ilaçlarının atık tipleri hakkında bilgiler verildi.

Eğitim sonunda bayi temsilcileri yaşadıkları sorunları aktararak, karşılıklı soru cevap şeklinde toplantı sonlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.