Bu haber kez okundu.

Bilinçli Gübre Kullanımı Eğitimi Veriliyor
banner229

Siirt ve ilçelerinde bilinçli gübre kullanımına yönelik eğitim seminerleri verildi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Yapılan bilimsel çalışmalar doğru gübreleme ile  %50’lere varan verim artışlarının sağlanabildiğini göstermiştir. Gübreleme ile verim ve kalitede beklenen faydanın sağlanmasının temel unsuru doğru gübrenin doğru zamanda ve doğru miktarda kullanılması ile mümkün olabilmektedir.

Bu amaçla öncelikli olarak toprak ve yaprak analizine dayalı gübre kullanımı önem kazanmaktadır. Artan gübre fiyatları karşısında ülkemiz gıda arz güvenliği açısından son derece öneme sahip olan gübrelerin bilinçli kullanımı daha da önem kazanmıştır.

Bu amaçla çiftçilerimize Tarım ve Orman Bakanlığı Gübreleme Rehberi'nde yer alan hususlar da dikkate alınarak gübre kullanım etkinliğinin artırılması ve doğru gübre kullanımı konusunda köy bazında çiftçi eğitim çalışmalarının başlatılması için Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından bütün ilçe ve köylerde eğitim verilebilmesi için ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde çalışan teknik personele eğitim verildi.

Eğitim Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı şubesi personellerinden ziraat mühendisleri Bedri BEDİRHANOĞLU ve Hüseyin ECE tarafından verilmiş olup,  il müdür yardımcısı M. Sabri TAN, şube müdürü Ercan KAPLAN, il ve ilçe müdürlüklerinden 15 teknik personel iştirak etmiştir.

Eğitim akabinde Siirt Tarım ve Orman il ilçe müdürlükleri teknik elemanları tarafından köylerde ve tarımsal arazilerde doğru gübre kullanımı ve toprak analizi konularında üreticilere alanda uygulamalı eğitim verilmeye başlanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.