Bu haber kez okundu.

Beşiktaşlılar Derneğinden Kan Bağışı Kampanyası
banner229
Beşiktaşlılar Derneği ve Siirt Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Ortaklaşa düzenlenen kampanyada bir günde 24 ünite kan bağışı alındı.
Siirt Kızılay Kan Merkezi binasında düzenlenen kampanyaya Beşiktaşlılar yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ersan Kesici yaptığı açıklamada; Hayat vermenin rengi olmaz. Beşiktaşlı olan, olmayan tüm Siirtlileri kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. İnsani ve vicdani kampanyalarımıza bundan sonra daha sık ağırlık vereceklerini söyledi.
Kesici, bu kampanyanın diğer kulüplere ve sivil toplum örgütlerine örnek teşkil etmesini dileyerek, Kan bağışında bulunan tüm taraftarlara ve kan bağışlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kızılay Derneği Şube Başkanı Yener Tanık ise kış ayları olması sebebiyle depolarından kan sıkıntısı yaşadıklarını belirterek şunları söyledi; ‘’ Bu kampanyaların devamını diliyorum, inşallah bundan sonra da devamı gelecektir çünkü şuanda havaların muhalefeti nedeniyle depolarımızda bir gram kan kalmamıştır, zor zamanımızda imdadımıza yetişen Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.
Kızılay Doktoru Sami Ömeroğlu yaptığı açıklamada; 18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg.'ın üzerinde olan herkesin isterlerse kan bağışı yapabileceklerini belirtti.
Kişinin 3 ay arayla senede en fazla 4 kez kan bağışlayabileceğini ifade eden Dr. Ömeroğlu, "Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8'i kadar kan vardır.
Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml. alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar.
Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir." diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.