Bu haber kez okundu.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, İşçilerin Günlük Yemek Ücretinin 55 TL’ye Çıkarıldığını Duyurdu
banner229

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, işçilerin günlük  yemek yardımı ücretinin 17 TL'den 55 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. 

Mevcutta brüt 28,66, net 17 Lira olarak uygulanan kamu işçisinin günlük yemek yardımı tutarının  55 TL’ye çıkarılması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ,TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında Kamu Toplu Sözleşmesi Ek Protokolü imzalandı.

Belediye- İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, yemek yardımının yürürlüğe girmesinin ardından yaptığı açıklamada; sendika olarak her zaman işçilerin yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgi (a)'da kayıtlı yazı ile, kamu kesiminde uygulanmak üzere 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun Ek 2 nci maddesi uyarınca yürürlüğü 2021-2022 dönemi olan kamu kesimi toplu iş sözleşmeleri için bağlayıcı nitelikteki 2021 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünün 11/8/2021 tarihinde imzalanmış olduğu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı internet sitesindeki 5/10/2022 tarihli basın açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ARSLAN arasında Kamu Toplu Sözleşmesi Ek Protokolü imzalanarak kamu. kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücretinin 17,00 TL'den net 55,00 (Elli beş) TL'ye çıkartıldığı belirtilmiştir.

5/10/2022 tarihinde imzalanan söz konusu ek protokol, kamu kurumlarındaki toplu iş sözleşmelerinin yemek yardımı maddesindeki metinlerin aynı kalması, bu protokol tarihinden geriye doğru hiçbir ödeme yapılmaması, ileriye doğru hüküm doğurmak kayıt ve şartıyla 15/10/2022 tarihinden itibaren geçerli olup belediyeler ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri açısından da bağlayıcılığı olması sebebiyle iliniz dahilinde bulunan yerel yönetim birimlerine gerekli bilgilendirmenin yapılması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Turan KONAK Bakan a. 

Yerel Yönetimler Genel Müdürü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri Batur 1 yıl önce

Tüm belediye işçileri kardeşlerime hayırlı olsun