Bu haber kez okundu.

Belediye İş Sendikası İle Kurtalan Belediyesi Arasında Ek Zam Protokolü İmzalandı
banner229

Kurtalan Belediyesi ile Belediye iş sendikası arasında ek zam protokolü imzalandı. Kadrolu işçilerin yevmiyelerine 200,00 TL zam yapıldı.

Mevcut Toplu İş Sözleşmesi yürürlük süresi çerçevesinde 2 yıllık ücret zammının Enflasyon hız ve fiyatların artış nedeni ile işçi ücretlerine bir ayarlama talebinde bulunan Siirt Belediye-İş Sendikası ile Kurtalan Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Ek Protokol imza törenine; Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Samet Serin, Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve şube yöneticileri katıldı.

Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Samet Serin ve Belediye İş Sendikası Başkanı Halit Akınay tarafından düzenlenen protokol töreni ile kadrolu işçilerin yevmiyelerine 200TL zam yapıldı.

Tören sonrası bir açıklama yapan Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Samet Serin fedakar ve emektar işçi çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için ellerinden gelen tüm gayretleri sarf ettiklerini belirtti.

Belediye-İş Sendikası Siirt İl Başkanı Halit Akınay ise, işçi haklarına duyarlı kalan Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Samet Serin’e, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Lale’ye  teşekkür edip, çalışan işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

TOPLU IŞ SÖZLEŞMESİ EK PROTOKOLÜ

Sendikamız Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İscileri Sendikası (Belediye-İş) ile Kurtalan Belediye Başkanliği arasında 01.05.2023-30.04.2025 tarihlerini kapsayan ve 30.03.2023 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin "MADDE 41- KIDEM ZAMMI VE ÜCRET ZAMMI, B) bendi ÜCRET ZAMMI" maddesi tarafların aşağıdaki şekilde anlaşmasi sonucunda 08/12./2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere imza altina alınmıştır.

1- Toplu iş sözleşmesinin "MADDE 41-KIDEMZAMMI VE ÜCRET ZAMMI B) bendi ÜCRET ZAMMI" madde metni aynı kalmak kaydı ile 1. Yılbaşlıklı fıkrası dönemine istinaden aşağıdaki paragraf eklenmiştir;

 "Belediye iş Sendikası üyesi işçilerin 08/12/2023 tarihinde almakta oldukları günlük yevmiyelerine 8...12..12023 tarihinden geçerli olmak üzere.200 TL ücret zammi yapilmasına taraflarca kabul edilmistir."

İş bu ek protokol 01.05.2023-30.04.2025 Yürürlük süreli Toplu İş Sözleşmesinin eki olup, taraflarca bir araya gelinerek 5 nüsha olarak 08/12/2023 tarihinden itiaren geçerli olmak üzere 13/12/2023 tarihinde imza altına alınmıştır.

İSVEREN TEMSİLCİSİ SAMET SERİN KURTALAN KAYMAKAMI/ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ

HALİT AKINAY SENDIKA TEMSİLCİSİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.