Bu haber kez okundu.

Belediye İş Sendikası 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Halay Çekerek Kutladı
banner229

 Belediye İşçi Sendikası Siirt Şubesi üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü halay çekerek kutladı.
15 Temmuz Demokrasi meydanında  toplanan işçiler adına açıklama yapan Belediye İşçi Sendikası Başkanı Halit Akınay, Çalışma ve yaşam koşullarımızın belirgin bir şekilde zorlaştığı, en temel haklarımıza yönelik saldırı ve tehditlerin arttığı bir dönemde, biz emekçiler bir kez daha insanca yaşam, insanca çalışma koşulları için, TAŞERON İŞÇİLERE AYRIMSIZ ŞARTSIZ KADRO talebiyle, “İŞ, EKMEK, DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK”  için alanlardayız.

1 Mayıs; ülkesi, milliyeti, siyasal görüşü, dini, mezhebi, mesleği, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun bütün iş­çilerin ekmek-barış-özgürlük ve demokrasi için bir­likte mücadele ettikleri gündür.

1 Mayıs, sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için, taleplerimizi haykıracağımız gündür.

1 Mayıs, tüm emekçilerin güçlerini birleştirdiği gündür.

Bugün, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele, dayanışma günüdür,

1 Mayıs’a işçi sınıfı ve emekçi halkımızın kazanımlarına yönelik saldırıların artarak devam ettiği, ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerimizin, en temel haklar ve özgürlüklerimizin daraltıldığı

Örgütlenme ve grev hakkımızın önüne, yasal ve fiili duvarlar örüldüğü günleri yaşıyoruz.

Haksız işten çıkarma, sendikasızlaştırma, kıdem tazminatına fon dayatması, özelleştirmeler, esnek kuralsız ve kayıt dışı çalıştırma, vergi adaletsizliği durmadan devam ediyor.

Tüm taşeronlara ayrımsız kadro sözü verenler yüzbinlerce taşeron işçisini kapsam dışında tuttu. Bu da yetmez gibi on binlercesini, kontrol edilemeyen denetlenemeyen bir yöntemle güvenlik soruşturması, arşiv kaydı, sözlü yazılı sınav adı altında işsizliğe mahkûm etti.

Hükümet, kamuya ve belediye şirketlerine geçirilen emekçinin yasal toplu sözleşme hakkını OHAL KHK’sına dayanarak 2020 yılının sonuna kadar ortadan kaldırdı.

Taşeron işçiler, üç yıl boyunca altı ayda bir yüzde 4 zamma mahkûm edildi. İktidar eşit işe eşit ücret hakkını bir kez daha yok saydı.

Belediyelerde Şirket değil Norm kadrolar doldurulmalıdır.

Katma Bütçeli dairelerde TİS özgürlüğü getirilmelidir. Toplu pazarlıklar sendikalarla olmalıdır.

5620 sayılı yasayla çalışan 70.000 bin işçi derhal kadroya geçirilmelidir.

Bu olumsuzlukları birlikte değiştirebiliriz.

Çünkü ülkenin gerçek sahipleri bizleriz...

Çünkü biz, bu ülkenin; işçileri, esnafları, işsizleri, çiftçileri, kamu emekçileriyiz...

Çünkü biz,  halkız!

Bizler; İŞ, EKMEK, DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK”  için ülkemizde ve dünyada barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürmesi için mücadele ediyoruz…

Değerli dostlar

Bizler; insana yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz.

Özgürlükçü, adil ve barış içinde bir dünya, bir ülke istiyoruz.

Bizler; eşitlik, demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadele ediyoruz...

Bizler insanların gündüzleri sömürülmediği, geceleri aç yatmadığı, özgür ve demokratik bir ülke istiyoruz.

Talanın yolsuzlukların yoksunlukların, adaletsizliklerin olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz.

Bizler; ırk, renk ve inancı ne olursa olsun, insan olma ortak paydasına sahip herkesin bir arada özgür, adil ve barış içinde yaşadığı bir ülke istiyoruz.

Bizler "her şeyin en iyisini bilen" yöneticiler değil,İktidar gücünün keyfi davranışlarının sınırlandırıldığı, iktidarın tüm eylem ve işlemlerinin yargı denetimine tabi tutulduğu, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir hukuk devleti istiyoruz.

Bizler; İnsanların korkmadan düşündüklerini söyleyebildiği, özgürlüklerin sınırının siyasal iktidarlar tarafından çizilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz.

Bizler; laik bir yaşamın, barışın, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenip kadınların toplum yaşamına eşit bireyler olarak katılmalarının sağlandığı, güçsüzü güçlüye, azınlığı çoğunluğa karşı koruyan bir düzende yaşamak istiyoruz diye konuştu.

GÜVENCELİ İŞ, GÜVENLİ GELECEK İÇİN;

TAŞERON İŞÇİLERİNE AYRIMSIZ KADRO İÇİN,

ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, ADALET, DEMOKRASİ VE BARIŞ İÇİN,ALANLARDAYIZ…

ÇÖZÜMÜ BAŞKA YERDE ARAMAYALIM ÇÖZÜM BİZİZ. ÇÖZÜM ELLERİMİZDE

YAŞASIN 1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ!

YAŞASIN EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.