Bu haber kez okundu.

Belediye Eş Başkanı Bakırhan “AKP Türkiyelileşmelidir.”
banner229

 Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Kasım ayı belediye meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, dün yapılan 26’ıncı dönem milletvekili seçimleri sonuçlarının Türkiye her iki kişiden birinin AK Parti gibi düşünmediği ortaya çıktığını belirterek,  “Başta Kürt sorunun demokratik yollar ile çözümü olmak üzere, Alevilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların yanı sıra Türkiye de yaşayan diğer etnik ve inanç guruplarının yaşadıkları sorunların çözüm beklediğini,  ancak AK Parti’nin Türkiyelileşerek, çoğulcu ve demokratik bir anlayış ve siyaset ile bu sorunları çözebileceğini söyledi.

Belediye meclisinin 2016 Mali yılı bütçesinin de görüşüleceği ve  20  gün sürecek  olan  Kasım ayı  meclis toplantıları, bugün Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan başkanlığında, belediye  meclis üyelerinin katılımıyla, meclis toplantı salonunda  düzenlenen ilk günkü oturum  başladı.

Kasım ayı meclis toplantılarının  açılış konuşmasını  yapan Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, pazar günü yapılan 26’ıncı dönem genel seçim sonuçlarının Türkiye ve Türkiye halklarına hayırlı olmasını  dileyerek, “Sonuçların ülkede halkların beklentisi ve talebi olan özgür, eşit, demokratik barış ve huzur dolu bir geleceğe vesile olmasını umuyoruz. Dünkü seçim sonuçlarından başta AK Parti olmak üzere mecliste temsiliyet hakkı kazanan tüm partiler ciddi dersler çıkarmalı.
Pazar günkü seçimlerde halk siyasi partileri âdete bir güven oylamasından geçirerek bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Meclise giren partiler ve liderleri bu sonuçlardan sonra halkın verdiği mesajı iyi algılayıp dersler çıkarmalılar. 7 Haziran seçim süreci ardından ülke çok ciddi kutuplaşmalarının yaşandığı bir süreç başlamış ve devam etmektedir. Önümüzdeki dönem bu kutuplaşmayı aşmak, Türkiye’nin en temel sorunlarından birini aşmak olacaktır” dedi.

Bakırhan, 1 Kasım seçim sonuçları ardından AK Parti’nin Türkiyelileşebilmesi halinde, ülkenin önünde bulunan çok ciddi sorunların çözümüne vesile olacağını ifade ederek  “Türkiye’de her iki kişiden biri AK Parti gibi düşünmeyen çevrelerden oluşuyor. Başta Kürt sorunun demokratik yollar ile çözümü olmak üzere, Alevilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların yanı sıra Türkiye de yaşayan diğer etnik ve inanç guruplarının yaşadıkları sorunlar çözüm bekliyor.
Kutuplaştırıcı siyaset seçimlerde belki oy oranlarına ivme kazandırıyor, ancak bu siyaset ortak ve birlikte yaşam, uzun vadeli birlikte ortak çalışma ve iş yapma önünde ciddi bir engeldir. Sonuçların halklar arasındaki soğukluğu da giderilmesi, bizim temel önerilerimizin, temennilerimizin başında gelmektedir” şeklinde konuştu. 

Seçim sonuçlarının, Türkiye’nin geleceği için iyi anlamda bir fırsata dönüştürülebileceğinin ifade eden Bakırhan,  konuşmasına şöyle devam etti.  “Artık geçmişte yapılan teklik ve büyüklük siyasetinden vazgeçilmeli. Sandığa yansıyan halk iradesi ardından AK Parti’nin, halk takdir etti bundan sonra mevcut anti demokratik uygulamaları Türkiye’deki çoğulculuğu dikkatte almadan yapmaya devam etmesi yaşanan sorunları derinleştirecektir. 
Türkiye’nin ve başta bizim memleketimizin buna ihtiyacı yok. Siirt kozmopolittik bir memleket. Dünkü sonuçlar o Türkiye’deki renkleri aşağı yukarı meclise taşıdı” 

Seçim sonuçları ardından oluşacak yeni meclis tarafından belediyeleri etkileyen sorunlarında çözülmesine yönelik talepleri ve beklentileri olduklarını ifade eden Bakırhan, “ Yasalar çerçevesinde belediyelere verilen mevcut sorumluluklar, görevler, hizmet alanları ve belediyelerin içinde bulunduğu mali ve idari yapı mevcut sorunları gidermekte yetersiz kalıyor.
 Türkiye genelinde yerel yönetimler ve yerel yönetimlerin yaşadıkları sorunlar yeni meclis için çözülmesi gereken gündemlerin başında olmalıdır. Bu sorunlara kısa sürede çözüm bulunmasını bekliyoruz.  Umuyoruz ki üç, beş ay sonra bir daha sandık kurulmaz. Halkımız 1,5 yılda dört kere sandığa gitti ve yoruldu.  Bir beşincisini artık zamanında yaşamak istiyoruz” dedi.

 Konuşmasının sonunda,  seçim sonuçlarının tekrardan tüm Türkiye halklarına hayırlara vesile olmasını dileyen Bakırhan,   “tek başına iktidar hakkı kazanan AK Parti’nin kendisine oy vermeyen  herkese eşit vatandaşlık bağlamında yaklaşmasını  ve istemlerini dikkate alarak çoğulcu, demokratik bir yönetim ile Türkiye önünde bulunan, başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunların demokratik zeminlerde çözülmesine vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın açılış  konuşması ardından Siirt  belediye meclisi Kasım ayı toplantısının  ilk  gün oturumu,  bir evvelki  meclis toplantı zaptının  meclis  üyeleri tarafından görüşülerek  oy birliği  ile kabul edilmesi ardından,  bugün saat  10’da yapılacak  2’inci  oturumuna  kadar  ara verildi.   

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeBakırhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.