Bu haber kez okundu.

Belediye Başkanı Bakırhan, 2016 Yılında Yapılacak Hizmetleri Anlattı
banner229
 Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan Siirt belediye meclisinin Mart ayı toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Siirt'i şantiye alanına çevireceklerini söyledi.
Siirt Belediyesi  bünyesinde  2016  yılında  yapılacak  olan hizmetlere  değinen Bakırhan,”  Kentimizin önemli bir ihtiyacı olan yeni bir Et Entegre Tesisimiz, modern şekilde projelendirilmiş olup, önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacaktır. Yine bir diğer önemli ihtiyaç olan Yeni Sebze Hali için, Doğan Mahallesinde arsa tahsisi yapılmış olup,  proje çalışması tamamlanıştır.  En kısa sürede yapımına başlanacaktır. Belediye olarak yaptığı hizmetlerde bir yandan tasarrufa giderken,  bir yandan da kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için her kuruşun hesabını yaparak, yatırıma dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi.
“Ana Arterler Asfalt, Ara Sokaklar Parke Taşı Olacak”
2016 yapılacak yol, yapım, onarım ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Bakırhan, bu yıl kent merkezinde bulunan ana arterlerin tümünün asfaltlanacağını ve ara sokaklara parke taşı döşeneceğini belirterek, Çal, Alan ve Barış mahallelerinde yeni kaldırım yapım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 “ Güres Caddesini Gençleştireceğiz”
Bakırhan, Trafik ulaşımına kapalı ve kenttin vitrini olan Güres Caddesinin yeni bir görünüme kavuşturulması için proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “ Önümüzdeki günlerde cadde esnafının da katkılarıyla hayata geçirilecektir.  Güres Caddesi biraz yaşlandı, gençleştirmek istiyoruz.  Hazırladığımız yeni proje ile Güres Caddesi, Taksim meydanından daha kullanışlı hale getirilecektir.” dedi.

 “Belediyenin Borçlarında Düşüş Var”
Nisan ayında belediyenin 2 yıllık gelir ve giderlerini halk ile paylaşacaklarını belirten Bakırhan, “Belediyemizin borçlarında büyük oranda düşüş var. Hem de bunca hizmete rağmen hatırı sayılır bir düşüş var. Artık daha çok hizmet yapabilecek bütçemiz var.  Bu konuda emeği geçen, tutumlu ve tasarruflu davranan bütün arkadaşları tebrik ediyorum”  şeklinde konuştu.
“ Genel Müdürlük Veriyor, Yerel Bürokrasi Engelliyor”         
Konuşmasının sonunda kentte bulunan seyyar satıcılar sorununa değinen Bakırhan, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, tasarrufunda bulunan mevcut Sebze Hali arkasındaki boş alanı, Pazar Yeri ve Otopark olarak tahsis etme talebimizi uygun bularak, onay vermiştir. Ancak bu projemiz, yerel bürokrasi tarafından engellenmiş bulunmaktadır. 
 Bu projedeki amacımız hem Pazar Yeri ve Otopark ihtiyacının karşılanması, hem de mevcut görsel çirkinliğin ortadan kaldırılmasını sağlamadır. Anlaşılan yerel bürokrasi önce olur verdiği projemize, arsa tahsisini engelleyerek, o alanın şimdiki atıl halini korumak istiyor. Ankara’da bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü merkezi bir organ olarak projemize onay vermesine rağmen, yerel bürokrasi tarafından engellenmiş olması anlaşılır değildir. Kentimizin çıkarlarına aykırı bu tutumu hemşerilerimizin takdirine sunuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

üçüncü yılınıza giriyorsunuz seçim öncesi 56 proje diye yola çıktınız, bu 56 projen 10 tanesini dahi üç yılda bile göremedik, yeter be milleti kandırmayın, doğru dürüst temizlik yok, sularımız leş gibi kokuyor, gün geçtikçe siirt geriye gidiyor, belediyecilik bu deyil sayın tuncer başkan

Avatar
haktan 8 yıl önce

üçüncü yılınıza giriyorsunuz seçim öncesi 56 proje diye yola çıktınız, bu 56 projen 10 tanesini dahi üç yılda bile göremedik, yeter be milleti kandırmayın, doğru dürüst temizlik yok, sularımız leş gibi kokuyor, gün geçtikçe siirt geriye gidiyor, belediyecilik bu deyil sayın tuncer başkan