Bu haber kez okundu.

Beğendik Beldesine Bakım ve Onarımları Yapılan 3 Cami İbadete Açıldı
banner229

Beğendik Belde Belediyesi tarafından onarım ve tadilatları tamamlanan Kale Mahallesinde bir, Gazi Mahallesinde iki olmak üzere toplam üç Cami ibadete açıldı.

Camilerin açılış törenine Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Pervari Kaymakamı ve Beğendik Belde Belediye Başkan Vekili Hakan Şeker, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve Belde sakinleri katıldı.

Pervari Kaymakamı ve Beğendik Belde Belediye Başkanı Hakan Şeker yaptığı konuşmada; ”Kullanılmaz halde bulunan üç Caminin, Belediyemiz imkanları ile tadilat ve onarımları yapılarak, ibadete yeniden açılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Şeker, “Camilerimizde, kullanılamaz halde bulunan Abdesthaneler, Duşluklar, lavabolar, Gasilhaneler ile yeni bir Şadırvan yeniden inşa edilerek, modern bir görünüm kazandırıldı.” dedi.

Tüm Camilerde elektrik ve su tesisatlarının yanı sıra 6 adet salon tipi klima ile her Cami için büyük boy avizeler ve güneş enerji panellerinin takıldığını kaydeden Belde Başkan Vekili Şeker, Camilere yeniden ses sistemlerinin alındığını ayrıca iki Camimizin bitişiğinde 110 metrekarelik 2 adet taziye evinin de tüm donanımları ile birlikte halkımızın hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Vali Ali Fuat Atik ise üç Caminin yeniden ibadete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Camilerin toplumsal yaşamındaki önemine değinen Vali ATİK, Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah kardeşliğimizi daim etsin. Cumanız mübarek olsun.” dedi.

Yapılan duanın ardından protokol üyeleri Camiyi gezerek inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.